OzerSengezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çanakkalede, kurtuluş savaşında ya da bugün burada olmamızı sağlayan onlarca savaşta, bugün güvenliğimiz için güneydoğuda, suriyede, libyada şehit olan askerlerimiz Müslüman değil mi?
Yazımın neresinde Türkiye Cumhuriyeti ; İslam devletidir ya da Türkiye Cumhuriyetinin dini İslam'dir gibi bi ibare var?
Sadece şu tabirleri kullanmışım;
* hristiyan memleketi
* müslüman devleti
Yani dini bakımda demografik yapısından bahsetmişim, yani yalan mı bu devletin, bu memleketin çoğunluğunun Müslüman olduğu?
Bu topraklar için ölen yüzbinlerce insanın dini çoğunluğu İslam değil mi?
Devletin bir dini yoktur ama bireylerin dinleri vardır ve bu topraklarda yaşayan bireylerin çoğunluğu İslam dinine mensup Müslümanlardır.
Bu tarihle, bu gerçeklerle alakalı hangi noktada kim kimi kandırıyor?
Rica ederim okuduğunuzu tam okuyup, doğru anlayın.

İslamın toplumumuzdaki karşılığını,vermiş olduğumuz yüzbinlerce şehidin inancı için canını ortaya koyduğunu iliklerime kadar benimsiyorum.İslam yüzyıllardır büyük bir parçamız oldu.Aksini kimse iddia edemez.
Fakat takıldığım noktanın ''müslüman devleti'' kavramı olduğunu çok iyi biliyorsunuz.Müslüman toplum,müslüman memleket ile müslüman devlet arasında büyük fark var.

Bu kavramı kullanan kişilerin hangi motivasyonla haraket ettiğini hayallerini,amaçlarını kestirebiliyoruz.Ne zaman böyle bir konu açılsa birileri gelip alttan alta devletimiz müslümandır mesajı veriyor.
Benim eleştirdiğim şey asla İslamın toplumumuzdaki karşılığı,geçmişi değil.Eleştirim yüz yıllık devlet yapısının ve kurucu iradenin yıllardır hiçe sayılıyor olması.
Sizi yanlış anlamış olabilirim fakat bu konuda hassasiyetim yüksek.Kırdıysam üzgünüm.