ModaMarka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işte tüm mesele bu ve bu kafa yapısı dinden haberin yok din böyle emretmiyor diyorsun hayırdır tüm ayetler senin onayından mı geçiyor da bukadar din konusunda hüküm veriyorsun

kuranı okadar okumamışsın ki şimdi kim bilir hafızlıkta yapmışsındır ) kuranın bir çok yerinde iyiliği emredin kötülüklten nehyedin diye bizzat emir var. dahada ilerisi, siz ümmetlerin ( yani gelmiş geçmiş insanların en üstün toplumu ) en hayırlısı seçildiniz! iyiliği emretmek ve kötülükten alıkoymak, bu özelliğinizden dolayı üstünlük.

bir çok helak olmuş kavimlerin tek sebebi günahı işleyenlerden ziyade o kitleyi iyiler uyarmadığı içindir.

lut kavminde eş cinsel hadisesini yapan 22 kişiydi, ama o gece binlerce insan gece teheccudu namazındaydı. ve o namaz ehli insanlar o toplumu kötülükten alı koymadıkları için bela indi.

dinde hoş görü hataya olmaz insana olur, dinde günaha hataya zulme böyle ayyaş olup yoldan geçen hangi kadına kıza sarkacağı belli olmayan tiplere olmaz.

hoş görü küfre olmaz bir adam çekinmeden allaha isyan ederken sen bir müslüman isen, bu adam rabbime isyan içinde diye için etmiyorsa orada sıkıntı büyük demektir. içki kumar faiz allah hepsini lanetlemiştir net ve açık ayetlerle hemde. laneti yemiş bir insana ya iyiliği emredeksin oda her müslümanın üzerine farz yani emir. o hatadan vaz geçirtemiyorsan uzaklaşacaksın ki ona gelecek bela senide götürmesin.

Gidip biramı içip kimseye laf atmadım ve çevremdeki alkol alan insanlardan görmedim. Ama camiden çıkıp gelip sokaktan geçen "kot pantolonlu" kadınların arkasından iç geçirip laf söylenen çok insan tanıdım..

Kendi kafanızda kurduğunuz saçma doğrular var. Bunları somut örneklerle anlatsalar bile kabul etmeyen siz;
Diyorsunuz ki bira içene söylemek zorundasın. Tebliğ vs vs...

Birincisi o insanın Müslüman olduğu kanısına nerden ulaştınız?
İkincisi o insanın böyle bir uyarıyla sizin tabirinizle "hidayete ereceğini" düşünüyor musunuz?
Üçüncüsü yurtdışında size bir Hristiyan gelip kendi dinini tebliğ etse, nasıl düşünürsünüz?

Orada bulunan herkes kendi hür iradesiyle bulunuyor. Müslümansa günah olduğunu bilerek kendi iradesiyle gidiyor. Allah'la kendi arasında olan hesabı için laf edeceğinize milyonların hakkına "kul hakkına" giren insanları uyarın onun affı yok.
Orada bulunan insanlar Müslüman değilse, delinin biri Müslüman olmayan birine, alkollü mekanda din anlatıyor demektir. Net olarak deliliktir. Net olarak tacizdir.