BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı konularda haklısın fakat " kafamız şişmese " şeklinde kimsenin onaylamayacağı, benim bile her daim dini inancı olmayan biri olduğumu belirttiğim ve tepki bile gördüğüm halde onaylamadığım kelimeleri yazarsan işte böyle 4 saat gibi kısa bir sürede en fazla okunan, en fazla yorum yazılan ve en çok tepki görüp en kısa sürede engellenme rekorunu kırarak ağır tepki görürsün. Bu dini inanç veya özgürlük ile ilgili değildir, seninle ilgilidir. Eğer kötü şeyler ise herkese içindekini söyleme, kendi özgürlüğünü istemekte özgürsün ama senin özgürlüğünün başkasının özgürlüğünü kısıtladığı yerde bir seçim yapılır ve o seçimde çoğunluk kazanır. Kimse çoğunluk haklı veya haksız diye sorgulamaz, Müslümanlar haklı diye de sorgulamaz çünkü çoğunluğu Hristiyan olan bir ülkede de çoğunlukla Müslümanlar azınlıktadır ve hemen hemen hiçbir Hristiyan veya farklı inancın çoğunlukta olduğu ülkede Ezan okunmaz. Dediğim gibi davulcu konusu elbette 21. yüzyılda ihtiyaç değil, dini bir gelenektir sadece ve evet bende onaylamıyorum fakat Ezandan da rahatsız olmuyorum, istemesen bile en azından bir süre sonra kulağın alışır yani yadırgamazsın. Çok ağır ve saçma yorumlar var mı, elbette var. Burası gayrimüslimlerin ülkesi değil diyenler bile olmuş, beyimiz kimin ülkesi ve kimin ülkesi değil sıralı tam liste yapmış sanki Müslüman olmayan herkesi bu toprakların ve bayrağın dışında bırakabileceğini zannediyor mesela. Bayrak karıştırılması da saçma ama sen kaşınmışsın, bir siyasal İslam söylemine gaz vermişsin istemeden, çünkü faturaya zam gelse birileri çıkıp Ezanlar susmayacak, Bayrak inmeyecek diyor ya alakasız yerde, şimdi sen kurduğun birkaç cümle ile acaba bu saçma sapan alakasız yerlerde Ezan, Bayrak, Vatan, Toprak vs. gibi bazı dini ve milli değerleri kullanan kişiler acaba haklı mı diye düşünülmesine sebep oluyorsun. Ateist, deist, pandeist ve diğer dinlere veya inançlara mensup olan kişilere " Allah Hidayet Versin " deyimine katılmıyorum, bir insan Ateist veya Deist ise zaten hem Allah'a inanmaz, hem hidayet istemez, böyle bir kişiye böyle bir söz söylemek aynen Müslüman birine " Yüce İsa'nın Dinine Dön " demek gibi absürt bir şeydir.

Ayrıca bir konuda daha haklısın, inançsız ve diğer inançlara mensup kişilerin Müslümanlara duyduğu saygının 10da 1i kadar bile saygı görmediklerini düşünüyorum, tabi Laik bir ülkede aslında İslam devletiymişiz gibi yaşadığımızı da düşünüyorum ki zaten Müslüman olmayanı dışlayanların gerekçelerinin de bu olduğunu düşünüyorum tabi birde çoğunluk ilkesi var. Davulcuların vergilerimizden para aldığını düşünmeni zaten herkes eleştirmiş o yüzden bir darbe de ben vurmak istemem ama madem böyle ciddi bir konu açmaya heveslendin, işte o zaman araştırıp emin olabilirdin rezil olmamak adına. Bir şey daha söylemek istiyorum, bak benim herhangi bir dine inancım yok ama bir Tanrının olduğunu düşünüyorum yani sen anladın benim hangi inanca mensup olduğumu, bunu açık açık ve gururla söylüyorum, senin ise bunu söylemekten utandığını düşünüyorum. İnancımı söylemeyeyim diyorsun, madem özgür bir ülkedeyiz, Laik bir Cumhuriyetteyiz demokrasi var, ee o zaman bir insan inancından ne diye utanır? Ben utanmıyorum, ne diye utanayım? Utanılacak bir şey yapmadım ki, sadece eğriyi doğruyu araştırdım, okudum, böyle bir karar aldım ve gayet memnunum. En fazla birkaç aşırı dinci siyasal İslamcı tarafından linç yerim ee o kadar olsun yani ne yapalım. 5 parmağın 5i de bir değil, kendi inandığın şeyi doğru kabul edilebilirsin ama sen haklı bile olsan başkalarının inancını ve geleneğini aşağılama kabul edilecek davranışlarda bulunmamalısın. Benimde eleştirdiğim çok şey var mesela Lise zamanımdan beri daha Müslümanken bile Camii sayısının çok fazla olduğunu düşünürdüm. Çoğu gelişmiş ülke ile kıyasladığımda onlarda 30 Hastane, 50 Okula 5 Kilise düştüğünü, bizde ise 85 bin Camii, 67 bin Okul ve sadece 1500 civarı Hastane var, ben bunu uzun yıllar önce bile eleştirmiştim dediğim gibi. Fakat bunu eleştirmek inancı veya o inanca mensup kişileri eleştirmek değildi, eğitime ve insan sağlığına yeterince değer verilmemesi eleştirmekti. Doktorlara imamlardan daha mı az ihtiyaç var kısmını eleştirmekti. Sende eleştirilerini doğru yerlerde mantıklı şekilde yaparsan ve yazdıklarının doğruluğuna emin olursan linç yemezsin. İnancı ve düşünceleri ne olursa olsun herkese Esenlikler dilerim.
+1923

Üstadım döktürmüşsünüz yine. Bir insan her konuya sıkılmadan, sakin ve bukadarmı nokta atışı tespitler yapabilir.

İzmir'den saygılar.....