Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapamıyorsanız bilmiyorsunuz kısmında istemsizce tebessüm ettim. Biri de piyasada dolaşan bilgilerin çoğu saçma demiş.

Google'ın birçok sözcüsünü takip eden biri olarak soruyorum. Siz hala bir algoritma olduğunu mu sanıyorsunuz?

Algoritma dediğiniz şey sadece para.. AI kullanarak gelişimini sürdüren bir yapı yok. Trafiğin varsa başlığı sadece 'a' yaz yeterli.. İşte algoritma bu.. Google'ın reklamverene sunduğu vaadi karşılaması gerektiğinden senin dün açtığın ve saatlerini verip özgünce yazdığın yazının bir önemi yok.. Bir ekibin varsa ve takipçin varsa google tüm olanaklarını ayağına serer..

Seo saçmalıkları ile zehirlenmemiş arama motorlarında hayat var ve gelecek var.. Arama motoru deyince sadece google yok.. Yani o kadar alışkanlık haline getirilmiş ki yarın yitip gideceğini düşünemeyecek kadar bağımlı kalınmış. Yahoo, yandex, duckduckgo, bing ve brave gibi yapılar var.. İnternet sadece google'dan ibaret değil.. Bu muhabbet deve kuşu muhabbeti.. Kafayı göm dünyadan bi haber.. Web3 ile birçok yapı değişiyor..

Her neyse.. Gözünüzde çok büyütmeyin.. Ne kadar çok bahsedilirse bir yapıdan o kadar çok ön planda kalıyor.. Algı meselesi..
Hocam algı falan hikaye ya. Bugün ben bi halı yıkama hizmeti versem müşteri nerden gelcek bingden mi? Hadi şuan müşteri Google'dan geliyor 20 yıl sonra Bing'den mi gelecek? Yada web 3.0 ile ilgili bi yerden mi gelecek? Google'u hiçe saymışsın bu yazdıklarına. Tüm android telefonlarda bile Google uygulamaları yüklü. İnsanların hayatında Youtube diye bir şey var. Azıcık etrafınıza bakın derim en kısa örnek spotify kullanımı ile youtube premium çıktıktan sonraki kullanım oranlarına bakın araştırma yapın o sözcüleri dinlemek yerine olur mu ?