1. Hedefim
İngilizce sitemle Global siteler arasına yerleşmek, zor ve zahmetli ancak yine de bu benim için büyük bir başarı olacaktır. Bu siteden gelen gelir şu an için çok düşük seviyelerde ancak zaman ile daha çok artacaktır.
Çok detay vermiyorum, zaten biliyorsun ağabey
2. Hedefim
Güzel ülkemin topraklarının çoraklaştırılması, çiftçimin üretimde zorlanması beni derinden yaralıyor. Henüz 20 yaşındayım ama ileride olacak çocuklarımın dışarıya bağımlı ya da eksik büyümelerini istemiyorum. Bu yüzden köyde bulunan evimizin çatısının üzerini kapatacağım. Sonrasında marangozhaneden 4-5 adet 700 KG taşıma kapasiteli kasalar hazırlayacağım.
Köyde hayvancılık en yoğun faaliyet olduğu için hayvan gübresi ve haftada birkaç gün evsel atık (yumurta kabuğu, karpuz atığı) gibi şeyleri hayvan gübresi ile 1 ay boyunca güneşte yakarak ve nemlendirerek solucan maması üreteceğim.
Ürettiğim hiçbir üründe kalitemi düşürmeyeceğim, tarımsal değeri olan gübreler üreteceğim.
Bu gübreleri düşük fiyatlarla çiftçime satacağım ve bu yatırımı yapmaya devam edeceğim.
Aylık 1 ton gübre üretme hacmi elde ettikten sonra bir E-Ticaret sitesi kurarak gübre satışı yapacağım.
Bunu yapmak istememin birçok nedeni bulunuyor.
Öncelikle tarımsal alanlarda yapılan üretimde verim alınamadığı için ya da meyve/sebze çürüdüğü için tarlada çürümeye bırakılıyor.
Ben bu ürünleri düşük meblağalar ile satın alacağım, hem tarlada çöp ürün kalmamış olacak hem de çiftçinin elindeki ürün ona gübre olarak gelecek.
Her şey istediğim gibi giderse bir parsel alanda sadece bu üretimi yapacağım ve civar köylerdeki bütün ihtiyacı kendim temin edeceğim.