Belki kulağı duymayan birisi o camiden duyuyor diğerinen duyamıyor? yada 100 kişisiniz 99u seviyor 1 kişi sevmiyor. Senin için ezanı mı kapatalım? Burda senin hoşgörülü olman lazım.
Millet ezanlar dinmesin diye canını veriyor konuştuğun laflara bak.
Ayrıca RAMAZAN DAVULCULARI DEVLETTEN PARA ALMAZ. BAHŞİŞLERDEN KAZANIR. Önce bir bunu öğren sonra eleştir.
Dün adamlar Tebliğ yaptığı için tacizdi diyorsunuz bugün kalkmış ezanımıza laf ediyorsunuz. Hep ramazanda çıkıyorsunuz zaten ortaya.
İşin doğrusu dünkü konudaki adamların yaptığı tacizdir. Bugün sadece tebliğ için güçleri yetiyor, yarın biraz palazlansalar elde kılıçlar ile dayatmaya çıkacaklarını sizde bende gayet iyi biliyoruz. Bu yanlıştır. Orada oturan adam neyin günah neyin sevap olduğunun gayet farkında zaten. Seçimlerini yapmışlar. Kimseyi ilgilendirmez. Kimse kimseyi kandırmasın.
Ezanlar konusunda sesi güzel hocadan ezanı dinlemek benimde hoşuma gider lakin bazıları varki benim sesim kargadan beter Allah affetsin onun ki benim sesimden beter, hele bir de bazıları kendince şov yaptığını sanım makama makam katıyor o bet sesleri ile işte onlar maalesef hiç çekilmiyor.. Sesi ve gırtlağı güzel olanları ayrı tutuyorum onları dinlemek benim de hoşuma gidiyor ama diğerlerinin ki ben sağır biri olduğum halde (İki kulağım da (biri çok ileri) ileri derece işitme engelliyim) bana bile rahatsızlık veriyorsa kulağı sağlamların vay haline.. Bence ezan sistemleri merkezi sisteme geçmeli ve sesi güzel olanlar ezan okumalı.
Ramazan davulcusu olayına gelirsek gelenektir bence devamı güzeldir. Müslümanlığını desinlerci süslüman olarak yaşayanlara hiç bir lafım yok, dini içinde kendi için yaşayanlara ise sonsuz sevgi ve saygı ile hayırlı bereketli ramazanlar dilerim.