İstanbul'da bir avuç azınlık gayri müslim için çan sesi de çalıyor nasıl olacak 3 yıl kaldım kiliseye yakın bir yerdi ama hiçbir zaman "Kafamız şişmese" demedim o kadar insan müslüman değil mi uyuyan vardır kalkan vardır bende kendı ülkemde sizin gibi saygısızca bir sitem edebilirdim ama etmedim. Onların adetleri dini gereksinimleri diye düşündüm ve asla da karşı çıkmam.
%90'ı belki de Müslüman olan bir ülkede ben bir Müslüman olarak çan sesinden rahatsız olmadıysam sizin de olmaya hakkınız yok. Bu kadar sert yorumlar almanız "kafamız şişmese" gibi demenizdendir.
Almanya'da en kalabalık ıkıncı etnik köken Almanlardan sonra Türkler. Onlar Çan çann çann dıye ses duymak zorunda mı o zaman? Ama herkes dinini yaşayacak ve uyacak ortama
Ateiste de saygım var, hristiyana da herkesin Allah ile kendi artasında ben çandan rahatsız olmadım ama şu uslübunuz çok yanlış aptal değiliz alarm kurmasını biz de biliyoruz. Bu gelenektir en azından amaca dayalı ınsanları uyandırmaya dayalı bir gelenek. ABD ve AB'de diğer insanları rahatsız eden ve bize göre hiçbir mantığı olmayan onlarca gelenek var ama onlar için mantıklı ve çok değerlidir.
Bir arkadaş demiş Yallah Avrupa'ya diye sizin bu sert tutumunuzdan ona da katılmıyor değilim