Benim dini inancım önemli değil, fakat bir konu gördüm ve "Ramazan davulu yasaklanmalı mı" konusuna bazı insanlar "Geleneğimiz yasaklanmasın" gibi şeyler demişler. İyide.. Başkasına zarar veriyor? özgürlüğün tanımına uyan bir şey değil, özgürlük başkasına zarar vermeden yaşamaktır fakat ramazan davulu, ezanı hoparlör ile defalarca camiilerin çalması Müslüman olmayan insanların özgürlüğünü elinden alıyor. İstanbulda yaşıyorum Her yer camii olduğu yetmezmiş gibi hepsinden aynı anda hoparlör ile ezan okunuyor. Birinden ezan okunsa bizimde kafamız şişmese, empati yapsak daha uygun olmaz mı? Gelenek diye Müslüman olmayan bir insanın ramazan davulcusu yüzünden uyanması ne kadar mantıklı? Gelenek diye bunu sürdürmeli miyiz? Sen alarm çalmıyor musun telefonunda, ne gerek var ramazan davulcusuna? Ramazan davulcusununun mesleği öldü. Sırf gelenek diye alarm yerine alarmcı tutalım ozaman? Farkındasınız değil mi bu ramazan davulcusunun parasını bizim vergilerimizden alıyorlar. Bizim cebimizden neden ölmüş bir mesleğin parası gidiyor? bu ne kadar mantıklı?
Bakın, ben ezandan rahatsız olmuyorum sadece yüksek desibelin gerçekten insan için olumsuz olduğunda ve bunun dinen bir yeri olmadığını açıklamaya çalışıyorum. Elbette ezanlar duyulsun ben desibel ayarı yapılsın diyorum sadece. Kaldıki bu tarihte oldu, Sonradan kaldırdılar ve bu kaldırma tamamen siyasi bir amaç olduğu düşünülmekte.