Merhabalar çevremde bu konuda danışabileceğim kimse yok o yüzden buraya yazmak istedim, yaklaşık 5-6 gün önce istanbul beyoğlu'nda bir daire tuttuk. Evde bazı sorunlar olduğu için sözleşmeye 1 nisan başlangıç olarak yazdık. Fakat bu sorunlar bitmedi ve küçük problemler değil (doğalgaz bağlanmıyor plan çizilmesi lazımmış, yatak odasının kapısı yok o takılacak, duvar örülecek vesaire.)
Bugün ev sahibiyle konuştuğumda 1 nisan yazdık sorunlar bitmedi biraz daha ertelesek iyi olur diye söyledim. Fakat kabul etmiyor. Doğalgaz sorununu vs ben tutarken bilmiyordum bile. Eve 8.500₺ kira ödeyeceğiz yani kullanmadığım tek gün 280-290₺ boşa param gitmiş oluyor ve bu zamanda öyle boşa para atmak istemiyorum. Hukuksal olarak kim haklı bilmiyorum sözleşmeyi kendi başıma sorunların tamamen ortadan kalktığı bir zamana düzeltip ona göre davransam başım ağrır mı?
Hocam ben de yaşadım benzer sorunları, benimkisi size verdiği gibi 5-6 gün süre de vermemişti direkt başlatmıştı kirayı
Boşverin ciğeri beş para etmez insanlar bunlar. Şimdiden sorun çıkarmaya başladıysa yavaştan başka ev bulun doğalgaz falan halledilir kısa sürede de daha duvar örülecekse işleri iş onların
14 gün içinde koşulsuz cayma hakkınız var, sözleşme de 1inde başlıyorsa 14 Nisana kadar vaktiniz var, cayma hakkını kullanırsanız kapora, kira hepsini iade etmek zorunda, emlakçı olsa komisyonu vermezdi ama sizde emlakçı yoktu galiba