ismailbal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz işe ilk başladığımızda Çek geliyordu. 2005-2006 yıllarında. Hatta o zamanlar Adanadaydım ve çekleri DHL'den tek bir adam dağıtıyordu. Benim şirkete geldiği için genellikle ilk bana gelirdi. Adana'da o zaman kimlere çek gelmiş hepsini söylerdi abimiz. O çeki nasıl hızlıca bozdurursun, ne kadar az komisyonla bozdurursun bunun hesabını yapardık. Güzel günlerdi...
Türkiye'de sadece CitiBank bozuyordu o çeki çünkü Google CitiBank ile anlaşmalıydı. Diğer bankalarda ne yaptıysak bozduramamıştık.

GalipErdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adsense'ten ilk paramı 17 yaşında kazanmıştım. 18 yaşından küçük olduğum için 180 Dolar değerinde çek göndermişlerdi. Bankalar çek bozumu için yaklaşık %50 komisyon alıyordu o dönemde. Bilgili bir bankacı 18 yaşıma gelince hesap açıp ödemeyi direkt o hesaba aktarım yapılabileceğini söylemişti. 18 yaşına girince hesap açıp ödemeyi banka hesabına talep etmiştim. Hatıralarımı sakladığım kutuda Adsense'ten gelen çek hala duruyor.

Uzun süredir gelen ödemeleri bekletiyorum. Vergi konusu netleştikten sonra çekim yapacağım. Artık eski tadı da kalmadı. İnternetten para kazanma yollarındaki alternatifler, vergi meseleleri, artan maliyetler insanları Adsense'ten soğuttu. Umarım yeniden eski güzel günlere dönüş olur.
Aslında 18 yaşından küçük olmakla ilgisi olmayabilir çünkü banka üzerinden ödeme alma özelliği yoktu Adsense'de. Büyüklere de çek geliyordu yani. Banka olayı sonradan geldi Adsense'e de rahatladık. Deli komisyon istiyorlardı çek için.

fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konuda bahsi geçen zarflar pin zarfı yanlış anlamadıysam.benim evde hala 3-5 tane var,en az 10 yıllık ben asıl çeklere sevinirdim.eskiden ödemeler çekle gelirdi,direkt banka hesabımıza almıyorduk.ögrenci adamız,sınıftaki arkadaşlara çekleri gösterip hava atardım.koskoca google amca bana çek göndermiş,havasını atacam tabi

adsenseden para kazanmak nasıl duygu konusuna gelirsek,bence stresli.her ay o kadar ugraş,güzel güzel paraları kazan.ödeme gününden 1 gün önce bi bakıyorsun hesap banlanmış,içerde 100k para kalmış.bi ara millet kendi sitesiyle ugraşmaz,rakipleriyle ugraşırdı sadece.bu rakipten nasıl daha kaliteli iş yaparım demez,nasıl bi hile-hurda ile onu indirip yerine geçerim derdi.4-4 lük sitelerde çok banlandık rakiplerin saldırıları yüzünden.sinir,stres,delirmeceler filan....stresli iş yani.
CitiBank'ın birçok memuru bozamamıştı ilk çek geldiğinde, hatta bunu nasıl aldınız, kim gönderdi, hani şu internetteki Google mu falan diye soruyorlardı. İstanbul'a gönderip bir şekilde halletmiştik oradaki CitiBank çalışanı yetkili bir abimiz sayesinde.

vBDesTabe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
15 Yıl önce ilk ödememi citibank çeki ile almıştım.
Çevremde inanmayan insanlara göstermek için çek ile ödeme talep etmiştim.
Çok güzel günlerdi.
İlk hesabımın ekran resimleri hala duruyor.

Heyecan demişken her ay sonu acaba ban yiyecekmiyiz endişesi vardı..
Benim ilk hesabımın bizzat kendisi duruyor, başka da hesabım olmadı zaten.

Hey gidi günler hey, Türkçe bile sağlam para bırakıyordu, Adsense'in Adsense olduğu zamanlar.