Cevabın hayir ise teknik analiz öğrenmeni tavsiye ederim. Borsada grafikten anlamadan ciddi meblağlar kazanmak piyongo gibi. X coinden alıp teknik analiz bilmeden Y coine yatırıp terste kalırsan kazandığın gibi geri verirsin parayi.
Sana tavsiyem ya teknik analiz öğren yada parayı şimdi banka hesabına aktar. Aksi durumda terste kalırsan yazdıklarımı hatırlarsın.
Sende anlamadın dediklerimden.
Ben sana diyorum ki atıyorum borsadan 1 milyon dolar kazandın. Bu esnadan sonra teknik analizde kendini geliştirip grafik okumayı ogrenmezsen Rus ruleti gibi borsada oynamaya devam edersin. Boğa bitişinde coin alıp düşüşte malda yakalanirsan kazandığın gibi parayi geri verirsin.
Ama sen sanırım teknik analizin dahi ne olduğunu şuan bilmiyorsun. Sorumu anlamadığına göre.
Ben teknik analiz ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Ki bana göre de yok. Grafikler çizerek şu bandı aşarsa şuraya gelir buraya düşerse dibi görür vs tamamen safsatadan ibaret. Kaç tane trader milyoner? Bu kadar teknik analiz biliyorlarsa şu anda hepsinin milyoner değil milyarder olması lazım. Bu tamamen insan psikolojisi ve borsa da çıkan haberlere göre şekilleniyor. GMT'nin 2.33'e bu kadar kısa sürede çıkacağını kim biliyordu? Hatta twitter da çoğu kişi scam dedi. Ha bilemem uzun vadede olabilirde. O yüzden bu iş tamamen şans işi. Sen istediğin kadar grafik çiz. Bir kaç balina satış yapar, Amerika bir karar alır, dünyada savaş çıkar, enflasyon patlar kriz çıkar dengeler değişir.