Kulak duymusluğum bazı olaylar.
Necdet abi diye biri vardı aydın didim de. Adam eşinden ayrılmış ve iki kız çocuğu da yanında kalıyor.
Bir muhabbet döndü 3 harfliler ile ilgili. Bu anlatmaya başladı
Bir gün uyuyorum uyanacağım uyanamadım diyor. Ama uyanık adam. Bunu 3 harfliler ya da musallat olanlar duvardan duvara vurmuş. 3 - 4 defa vurmuşlar hatta. Korkudan gözlerini acamamış.
Muham hoca diye birisi var menzilin göz bebeği ilim olarak üstün bir hocadır ve Necdet abinin yakın arkadaşıdır.
Bu olayı muha hocaya anlattım diyor. Sana musallat olmuşlar iyi ki gözlerini acmamissin. Açtığın an aklını yitirirdin demiş. O gündür bu gündür uyumadan 3 defa nas, Felak ve ayetel kürsi okuyup yatıyor.
Bir abi ile tanıştım otogarda. Bazı insanlar kalben birbirlerini çağırır, hiç kimse ile sebepsiz yere tanismazsiniz bu hayatta.
O abimiz urfada oturuyor. O da anlattı, bizim oralarda altın ve definecilik olaylari çoktur dedi. Bir gün bunlar gömü buluyor. Gömü bulunca ellerini attıkları gibi siyah bir suyun içine giriyorlar. Orada bir hoca olmasaymış, orada öleceklermiş.
Ardından anlatıyor, ben çıktım ardından hoca kafayı yedi ardına bakmadan koşarak kaçtı. Evladım bunlar çok güçlü...
Bizim bir akraba var, uzaktan...
babası ermiş ya da mevki olarak üstün bir insanmış. Bu da anlatıyor, babam geceleri hiç uyumazdı diyor. Bir gün evlendim ve eve geçtik ( babasının evine ) babası ile yaşıyorlar aynı evde.
Neyse diyor gece hanım babamın odasının ışıklarının acik olduğunu ve kontrol için odasına gittiğini anlatıyor. Kayinpederi bir anda kuş olup semaya dalmış.
Bunu kocasına söylediğinde ise kocası hiç inanmamış. Ertesi gün sabah babasını kontrol eden oğlu babasının öldüğünü anlamış.
Bir olay daha var, bir ömür gözleri görmeyen bir insan ölüm vakti geldiğinde oğlunu çağırıp benim gözlerim hep kördü, ben böyle bir ömür sürdüm. Allahin izniyle herseyi gördüm ama benim gözlerimin ikisi kapalı demiş..
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez. İsimler yanlıştır.