digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Satıcılar da bir birlerinden güç alsınlar.
Mesele bir alıcının 1,75 fiyat teklif etmesi değil zaten.
Mesele bir yazarın bu fiyatı kabul edip bu işi yapması.
Referans toplamak isteyen, piyasaya girmek isteyen, paraya sıkışan yazarlar bu fiyatlara iş yaptıkları sürece alıcılar 1,75 liraya yaptırdıkları işi 3 liraya yaptırmamak için her türlü taktiği kullanırlar.
Siz nasıl 3 liralık işi 1,75 liraya yapmak istemiyorsanız işverenler de 1,75 e alabildikleri hizmeti 3 liraya alak istemiyorlar.

Mesela ben yatırım yapacağım bir benim için değerli bir marka için logo yaptırmak istediğimde logo tasarım yarışması açarım.
Ve bu yarışmada taban fiyatın en az 2-3 katını ya da markanın benim için değerine göre fazlasını teklif ederim.
Çünkü gerçekten kaliteli işler yapan tecrübeli tasarımcılar o taban fiyat için teklif bile vermezler.
Yarışma ödülünü yüksek tuttuğumda tecrübelilerin katılacağını düşünen amatörlerin çoğu katılmaz ve çöp tasarım daha az gelir.

Ama sıradan küçük bir websitesi projem için logo ihtiyacım olduğunda taban fiyattan yarışma yaparım.
Çünkü o logonun ortalama ya da vasat üstü olması yeterlidir. Kuş kondurulmasını beklemem.
O zaman da tecrübeli tasarımcılardan iyi tasarımlar nadiren gelirken benim kendim yapabileceğimden kötü tasarımlar özgüvenle gönderilir.
Yani fiyatı düşük tutan adamın elde edeceği işin kalitesi de daha düşük olur.

Ülkede serbest piyasa felsefesi otursa fiyatlar da zamanla oturur.
Gerçekten doğru düzgün yazı yazabilenler taban fiyatın altını kabul etmesinler.
İş verenler de taban fiyatın altına yazı yazdırıp çer çöp yazılarla gelir elde edemedikçe daha kaliteli yazarlara daha iyi ücretler ödemeyi öğrenirler.
İlk kez forumda liberal görüyorum gözlerim yaşardı Çok çok önceden lise yaşlarımda kısa bir süre makale yazarlığı yaptığımda taktiğim ilk siparişte düşük fiyat verip ikinci istenirse fiyatı yükseltmekti. Fiyatı yükseltsem de benim yazdığım şeyleri beğenen adam zaten benim dediğim ücreti kabul etmek zorundaydı çünkü konuları ciddi araştırıp öyle yazıyordum ve etraf konuyu ingilizce araştırıp onu translate ile türkçeye çevirip daha sonra çok bariz görünen anlatım bozukluklarını toparlayıp teslim eden yazarlarla doluydu, taban fiyat uygulamasının en büyük artısı bu adamların kazancını yükseltmek Adamların iş anlayışı zaten bir kişiye bir kere takıp gitmek ve taban fiyat bu kişilerin takabileceği para miktarını artırıyor. İnsanlar meslek hayatlarında rekabete girmeyecekse hayatlarının tam olarak neresinde rekabete girecekler acaba. Freelance işlerini bile memuriyete çevirmeye çalışan bi ekonomi görüşü var ben hiç anlamıyorum bunu yani yeni şeyler de değil piyasa kavramı falan nasıl bu kadar az kişi bilebiliyor bunların mantığını cidden inanılmaz.