Humanity adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar aylık 100tl zor kazanıyorum adsenseden. Sizce adsense kullanmam mantıklı mı? Şimdi ben vergi ödemek istiyorum, 100 tl kazancım var. Aylık vergi nasıl ödeyeceğim, kime ödeyeceğim?
100 TL'nin vergisini mi ödemek istiyorsunuz.
Şöyle yapmalısınız;
1- Şahıs şirketi kuruluşu için muhasebeci ile anlaşıyorsunuz. ( 450-750 TL arası gider )
2- şahıs şirketi kuruluşu için kayıt bedeli vs gibi bedel ödemelisiniz. ( 1000-2000 TL arası )
3- Hesabınıza yatan aylık 100 TL'nin gelir vergisi, damga vergisi, gibi vergilerini vermen lazım. ( muhtemelen kazancının yarısından bir fazlası olur )
4- Şahıs şirketi için ise ofis gibi sabit yer göstermen lazım.

Benim aklıma gelenler bunlar mutlaka incik boncuk da vardır. Yani kısacası anlayacağın üzere çok mantıksız. Biraz önce dediğim gibi yüksek meblağ kazancın yoksa adsense ödemesi almak mantıklı değil.
Bu arada şu aklından geçiyor olabilir; " Ya altı üstü 100 lira ne olacak? " onu da sölim: Büyük rakam olmadığından dolayı başlangıçta başın ağrımayabilir lakin bu para ( bankaya yatırılan ve kayıt altına alınmasından dolayı gelir elde ettiğin görülür ) tabiki de vergi daireleri tarafından farkına varılıyor. Yaklaşık olarak 2-5 yıl arası bekleniyor. Sonra sana tebligat geliyor xx.xxx veya xxx.xxx TL tutarında ödenmemiş vergi ve ana paraya eklenmiş gecikme faiziyle cezanız var diye. İnanmayabilirsin bundan dolayı birçok kişinin youtube 'da videosu var bakabilirsin.

Yine şunu sorabilirsin; " 100 TL'yi ne yapacağım para orada mı kalacak ? " yine diyorum yüksek meblağ kazanç elde edene kadar orada kalacak. hatta google adsense ayarından paranın aktarılma sıklığı var onu en yüksek zamana ayarlayıp para kalacak orada ( ayarlama yerinin adsensede tam nerde olduğunu bilmiyorum buna benzer birşeydir google'dan bakabilirsin. )