Selamlar
Bir müşterimin yurtdışındaki hosting hizmetine kendi sunucumda çalışan yazılımı kurmaya çalışıyorum fakat .htaccess dosyasını atar atmaz 500 internal server error'e düşüyor.
Adamlara bildirim oluşturdum. Daha önce de oluşturmuştum sabah mesai saatlerinde yanıtlıyorlar. TR'de onlara bakarak destek süresi baya bir kısa.
Sizce bu hatayı onlara bağımlı olmadan çözebilir miyim?
Merhaba aydoganweb,
Türkiye'de web barındırma hizmet sağlayıcılarının bir çoğu x sunucuda çalışan bir yazılımın kendilerinden alınan y sunucusunda çalışmaması ile ilgili bir bildirim geldiğinde genellikle gönüllülük esasına dayalı olarak sorunu çözerler. Bunlardan biride biziz. Bu artık olağan bir hale geldiğinden örneğin bizim için bu durum bir problem veya mecburiyet oluşturmuyor, seve seve verilen bir destek niteliği taşıyor.
Hatanıza gelecek olur isek 500 internal server hatası malumunuz .htaccess taraflı kural problemleri, chown sahiplik problemleri, chmod sorunları, php sürüm ve veritabanı sunucusu sürüm veya veritabanı tablo problemleri gibi gibi ele alınabilir. diplay_errors açılıp basılan hataya bakılmalı veya log incelenmelidir.
İyi çalışmalar.