Değerli bir konu olduğu için farklı bir bakış açısı ile olaya bakmak istiyorum.
Birçok insan, bir hevesle projeye başlıyor. Buna yabancılar Türk gibi başlamak diyor. Gerçekten çok heyecan dolu ve girişkeniz. Ancak sonuça doğru afallayabiliyoruz. Bir nedeni de her şeyi herkese anlatma isteği. Şöyle bir yola çıkıyorum, böyle böyle kazanacağım demek aslında insanı negatif etkiliyor. Çünkü, beyin bu durumdan yapmış gibi tatmin oluyor ve o nedenle projenin devamı gelmiyor. Birçok projenin yarıda kalma nedeni bu! Kimseyi kötülemek için demiyorum. Aynı durumdan muzdarip olduğum için birçok araştırma yaptım ve sonunda bu sonuca ulaştım. Hatta konu hakkında bir ted videosu var, herkese tavsiye ederim.
Türkçe çevirisi de mevcut!
https://www.ted.com/talks/derek_sive...pt?language=tr
Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
Anlatmamaya başladıkça daha rahat ilerlediğimi gördüm. Örneğin; forumda
tanıtım yazısı ve link satış konum bulunuyor. Ayrıca önemli teklifler gelince
ekonomi içerikleri üretiyorum. Adsense gelirli sitelerim mevcut ve kişiye özel web siteleri de yapıyorum. Bu alanda bir firma sahibiyim.
Bunları tek tek şöyle yapacağım diye konu açsaydım, başarısız olacaktım. Çünkü, her hedefini açıklayan insan kendi kendine engel oluyor. Başkalarının fikir çalmasına vb. girmiyorum bile. Aslında bütün işlerimizi zaten internetten yürütüyoruz. Ancak elektronik ortam uçucu olabiliyor. Yapacaklarımızı bir deftere kaydetmek daha net sonuçlar almamı sağladı.
Değerli bir konu ve çok değerli yorumlar var. Gerçekten okuyanlara faydalı olacağına inanıyorum. Sonuç olarak, anlatma yap felsefesi işe yarayabiliyor. Benim bakış açım bu yöndedir.
Saygılarımla