ysozmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tabi hocam. Hakkımızda çok hayırlı olacaksa Allah nasip etsin. onun dışında uzak kalıcam evliliğe.
Hocam bende 2 ay sonra nişan yapıcam Allah nasib ederse, evlilik konusu bence çok fazla üstüne durulacak bir konu değil. Şuanki kız arkadaşımla tanışmadan önce birçok sevgilim oldu ama hiçbiriyle evlilik gibi bir düşünce aklımda şekillenmedi. Çünkü "ben bu insanla bir ömür boyu yaşabilirmiyim" diye sorguladım. Sadece karşı tarafı da değil, kendimi de sorguladım. Bakın evlilik dediğimiz şey iki farklı aileden yetişmiş birer insanın aynı evde yaşaması, insanlar önce aileden gördüğüyle şekillenir, sonra kendisi üstüne koyar,geliştirir ve kişinin karakteri oturmuş olur. Örnek vermek gerekirse, bir kız arkadaşım vardı saz çalmayı türkü söylemeyi çok severdi. Ailesi ortamında da alkol felan çok rahat içilirdi, ama benim ailemde böyle birşey yok. Ben o insanı seviyordum evet ama, aynı eve girince hayatta yapamazdım, Akşam evden gelicem karı içerde saz çalıyo. Valla kaçardım evden. O derece yani. Sonra maddi anlamda istekleri olan kız arkadaşarım oldu. Daha evlenmeden alacağımız dairenin mahallesini söyleyen. Neler gördüm neler. Para desen zaten yoktu bende. Ee nasıl evlenicez felan derken şuan hayatımda olan insanla tanıştım. Onunla sohbet etmek bile inanılmaz keyif veriyor bana. Sağolsun maddiyat anlamında da çok sık boğaz yapmıyor. Bana 2 sene önce desenki sen evlilik yoluna giriceksin diye, hadi ordan derdim valla. Nasip çok farklı birşey. Nerden geldiğini anlayamazsınız.