ahmetislamoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam adamların sahilde nargile içmesi sizi rahatsız etmiş. Siz bunu yapamadığınız için kıskanıp (onlar bu ülkeden değil diye) kin beslemişsiniz. "...gözünle yada fiziki olarak taciz etmeye hakkın yok..." yazmışsınız da ben şöyle bir durumu dile getirmek istiyorum;
Ben muhafazakar bir ailede yetiştim ve bundan da şikayetçi değilim. Muhafazakar olduğum için de bana saygı duyulmasını istiyorum. Fakat gelin görün ki sokağa çıktığımda rahat rahat etrafa bakamıyorum. Nereye baksam millet orasını burasını sergiliyor. Hele yaz aylarında bu durum iyice zirveye ulaşıyor. E şimdi ben bunlardan rahatsız olurken, beni rahatsız eden şey özgürlük oluyor da, Suriler sahilde nargile içince mi olay oluyor? Suriler benim akrabam değil, arkadaşım değil. Onları savunmak bana bir şey katmaz fakat ortada bir haksızlık var, ben buna sessiz kalamıyorum.

Ayrıca Sakarya'da hamile Suriyeli kadına yapılan canilik de bir Türk tarafından yapılmıştı hatırlatmak isterim...
https://www.cnnturk.com/turkiye/saka...lamasi-basladi
Çok alakasız bir yerden bakıyorsunuz olaya. Benim verdiğim sadece tek bir örnekti. Ben sigara dahi içmiyorum kaldı ki nargile içmeleri kıskanayım

Sokakta giyinen kişilerin kıyafetleri sizi rahatsız ediyorsa gözünüzü kapatabilirsiniz yada çok fazla dikkat etmezsiniz olur biter. Ben de bazen bu aşırı dekolte, göbeği açık, neredeyse yırtılma noktasına gelen tayt giyenlerden rahatsız oluyorum (seksüel anlamda değil) ama fazla dikkat etmiyorum artık. Kendi istedikleri için değil tiktok ve benzeri sosyal medyada gördükleri için bir yarışa giriyorlar. Yakıştığını düşünüyorlar ama hiç de yakışmıyor. Tabii kendi tercihleri beni alakadar etmiyor.

Suriyeli kadına birisi şiddet uygulamışsa bu herkesin mültecilere şiddet uyguladığı anlamına gelmiyor. Öyle bakacak olursan bir sürü afganlı suriyeli mülteci kaç kadına tacizde bulundu. Bunlar tamamen istisna durumlar.

Bir savaş varsa gidersin memleketinde savaşırsın. Çoluğu, çocuğu, karısı, annesi, babası gelir sorun yok. Ama burayı artık kendi meskeni gibi bellemiş, savaş bitse de gitmem zihniyetindeyse o zaman sıkıntı başlar.

Baksana sosyal medya da kılıçlı, sopalı yürüyüşler yapıyorlar, sizi şöyle yapacağız böyle yapacağız diye tehdit savuruyorlar. Yemek yedikleri kaba pisliyorlar. Bu günden böyle yapan 5-10 sene sonra seni beni sokağa da çıkarmazlar.

O yüzden süratle en kısa zamanda savaşın bitmesi ve mültecilerin hepsinin kendi memleketine gönderilmesi şart.