pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
açayım.

emperyalizm ve kapitalizm suni bir şey değil, realitedir. hedefi sömürülmeye müsait topraklara idareyi kendi lehine çekip, toprakların kaynaklarını kendi çıkarları için kullanmaktır. eskiden bu fetihlerle yapılırdı artık şirketlerle yapılıyor. dünyanın en fazla çay ve fındık üreten ülkesi olmana rağmen tüm bunları üç kuruşa veriyor olman, bu etkilerin sonucu. bu etkilerin sonucu olarak insanların açlığa mahkum(ki aç bırakılan itaat eder ses yükseltemez), idareciler de bu güçlerin tarafında. çünkü devletin en tepesine gelen insanlar " benim memurum işini bilir " sözleriyle rüşveti meşrulaştırabilen tipler. bu da, halkın cehaletiyle ilgili.

halkın cehaletinin sebebi de, halkın kasıtlı olarak cahil tutulmasından ileri gelir. köy enstitülerinin kapanması bunun bariz bir örneğidir.

reşat şemsettin sirer, 1954 yılında demokrat parti iktidarının milli eğitim bakanıdır. köy enstitüleri konusuyla ilgili açıklamasından biri :

" benim bindiğim at benden akıllı olmayacak "

şeklindedir. yine menderes de büyük toprak ağalarından biridir. feodal sistem, köylülerin ırgat olarak tutulup onların başında da ağaların yer alması düzenidir. tüm bu insanlar feodal sistemin insanlarıdır ve halkın cahil kalması üzerine çalışmalar yürütmüştür.

tüm bu cehaletin sonucu olarak bugünlere gelinmiş, Atatürk'ün gösterdiği akıl, bilim ve medeniyet yolundan sapılarakirtica, hamaset, şark kurnazlığı, rüşvet konularına yönelen bir siyasi çark oluşmuştur uzun yıllar boyu.

haliyle, Atatürk'ün uğraştığı akıllı, üretken, çalışkan Türk milleti idealini " bunlar bölgesel aktörlerle kurgulanmış akıl oyunları " şeklinde lanse edemezsiniz. bu, Atatürk'e hakarettir. Paşam, ne olur dön seni çok özlüyoruz diyen de bu hissi Atatürk'e sevgisinden, bağlılığından dile getirir.

Atatürk'ün emekleri, bu toplumun refahı ve yükselmesi için yaptıkları ortadadır. Reisçi biatçı tebaların ne konuştuğunu bilmem benim için önemi de yoktur fakat oraya Atatürk'le ilgili bi şeyler yazarken en az 3 kez düşünmenizi öneririm.

nasıl bir düzenin içinde olduğunu görmemeniz için sansürleniyor hakikat, bize öğretilen şehit kanlarıyla Türk bayrağı tasarlandı diye ama baktığınızda şuan hala aynı para tasarımını kullanıyoruz aynı bayrağı binlerce veri paylaşabilirim uluslar arası kaynaklardan arayın.

çok güzel anlatmışsın ve şunu paylaşmak isterim, lokal kaynaklar dışında araştırma yaparsan Osmanlı tarihi diye anlatılan tarihin çoğu bizans tarihidir ve ülkeye kimlik kazandırma için bizans tarihini osmanlı tarihi diye anlatıyorlar bugün ve o sistem modern çağ'a uygun değildi imaj tazeleme yapmak için osmanlı'nın çöküşü hızlandırıldı ve seçilmiş kişi tarafından yeni bir imaj ile yönetim şekli geleceğine inandırıldı onca kan döküldü ve osmanlı düzeni yıkılıp modern sisteme geçilme işlemi tamamlandıktan sonra paşanın ölümü hızlandırıldı ve misyonu bittiği için yok edildi aslında herkes kullanılıyor ve şuan alın teri'nin para karın tokluğundan fazlası etmediği bir döngüde insanlar kasıtlı yoksullaştırılıyor ki kölelik dahada fazla ivme kazansın.

Sence bütün kasırları, sarayları bu toplum mu yaptı, elektrik bile yokken?
bunlarda geçmişin göç programında asimile olan toplumlar bildiğiniz tarihin çoğu bulunduğun coğrafya için kimlik kazandırma üzerine yazılmış şeylerdir, inandığınız tarihi şöyle acıklayayım insan türünün döngüsü her 50 yılda 2 katına çıkar ( normalde 35 yıl civarı ama savaş ölüm en kötü senaryo'dan bahsediyorum )

https://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnya_n%C3%BCfusu

şuanki nufustan geriye gidince ilk insan ms 400 yılına kadar geriye gidebiliyor bildiğin tarih tamamıyla yalan 100 milyon yıl önce dinazor yaşamış onun kemiklerini bulduk kurgusu 10 milyon yıldır insan yaşıyorsa şuanda 100 milyonlarca insan iskeleti bulunması gerekirdi ama nereyi kazsan hiç iskelet yok ama 100 milyon yıllık dinazor iskeleti bulunuyor buda modern bilimcilik ön yargılarınızı ve sistemin akıl oyunlarına inanmak yerine gözlem yeteneğinizle baksanız bir çok şeyin koca bir yalan olduğunu göreceksiniz

sistemin adı böl, parçala ve yönet şundan emin olabilirsin Toplum mühendisliği konusunda kendimi baya geliştirdim ve geçmişte neler yüzünden çökmüş ve nasıl başarılı olunmuş bir çok şeyi görünce asıl maksatlarını anlıyorsunuz.