ahmetislamoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Suriyeliler konusunda ırkçı tavırları tasvip etmiyorum ben. Ukrayna-Rusya savaşında Ukraynalıları direnişçi olarak gösterip Suriyelilerin de aynı şeyi yapmaları gerektiğini söylediler mesela. Ukraynalı erkekler gönüllü gitmediler cepheye, bunu hatırlatalım. Eli silah tutan hiçbir erkeğin ülkeyi terk etmesine izin verilmedi, yani mecbur tutuldular. Bİ serbest bıraksalardı bakalım o Ukraynalı erkekleri kaç tanesi savaşa gidiyordu.

Suriyeli konusuna gelecek olursak; Suriye hangi ülke ile savaşa girmişti? Mısır mı? Irak mı? İran mı? Türkiye mi? Suriye başka bir ülke ile savaşa girmedi, Bizzat devlet başkanı ve ona bağlı askeriye, sivillere saldırdı. Siviller Suriye'de kime sığınacaktı? Eğer ehl-i sünneti terk edip Esad kâfirine biat etselerdi kurtulacaklardı ama onlar dinlerinden dönmediler ve sığınmacı olmayı, her türlü hakarete uğramayı, şiddete maruz kalmayı tercih ettiler. Empati yeteneğini kaybetmiş bir toplum olmuşuz ve olayları da sadece batı medyası nasıl gösteriyorsa öyle görür olmuşuz. Vallahi yazık bize...
Hemşerim inşallah evinizde 2 Suriyeli aile bakıyorsunuzdur. Çünkü inancınızın muhafazakarlığınızın ve imanınızın gereği budur.
Ama batıl ile cihat etmek yerine kaçmayı seçen adamları bize savunurken kendi imanınız ile ters düşüyorsunuz.
Suriye'ye silah yağdı tüm batılı güçler özgür suriye ordusuna silah ve destek verdi.
Ama Suriyeliler kaçıp memleketlerini radikal islamcı mücahitlere bıraktılar.

Bu ülkedeki her Suriyeli yüzünden bir Türk fazladan kira parası veriyor, bir Türk fazladan işsiz kalıyor, bir Türk daha az eğitim alıyor, bir Türk fazladan gıda enflasyonu yaşıyor.
Vergilerimizden akan milyarlarca doları hiç saymıyorum bile.
Bu mazluma sahip çıkma meslelerinde gerçekten mazluma sahip çıkanların elinden öperim.
Savaştan kaçan 2 Suriyeli aileyi evinden bakan biri varsa ve diyorsa ki bu dinimin imanımın gereğidir siz de mazlymlara sahip çıkın o adamın elinden öperim.
Biz Suriyelilere sığınmacılara verilmeyecek kadar büyük haklar ve özgürlükler tanıdık ve bu özgürlüklerin bedelini hepimiz fakirleşerek ödedik.
Yani hemşerim imanınız ve muhafazakarlığınız üst düzeyse lütfen Suriyeli sığınmacıların yükünü tüm ülkeye yüklemek yerine siz muhafazakar müslümanlar üstlenin.

Çünkü sığınmacıya verilecek hak bombalardan kaçma hakkıdır.
750 bin bebek yapma hakkı, 4 milyon suriyeliye yapılan 2,5 milyon bedava ameliyat hakkı benim vergilerimle ödenmesin.
Çok müslüman olan, imanı çok güçlü olan arkadaşların pamuk ellerini ceplerine attıklarını görmek isteriz.
Başkasının vergisi ile cihattan korkup kaçan din kardeşine sahip çıkmak imanın gereği değildir.