dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cok iyi niyetlisin ama sence asgari ucreti hukumet neden artirmiyor,zira cebinden bes kurus cikmiyor ucreti fabrika sahipleri isverenler ödüyor? neden nerdeeyse tum gıda maddelerinde vergi var pirlantada yok? neden futbolculardan sanatcilardan zenginlerden fazla vergi alinmiyor mesela gelirinin %20 si alinmiyor ama memur ve iscinin gelirinin %20si alınıyor?? cunku gucten ote guc var duzen var değiştirmezler.

onu da gec o tablo yapildigi gunden beri baska ilkelerden sadece o tabloyu gormek icin fransaya giden kisi sayisi bence 500 u gecmez.
tablo sadece bir örnek. eiffel kulesini ele alalım. sadece onun için gidenler olmuyor mu?

burada bahsetmek istediğim mevzu şu. eğer, değerlerini yayamıyorsan, tanıtamıyorsan, o propaganda ve reklam ağını işletemiyorsan, yoksa öyle bir gücün, o halde mevcut değerlerin reklam ağını kullanarak kitle çekmeye yoğunlaşmalısın.

basit bir örnek

video yükleyerek para kazanmak istiyorsunuz. çok güzel videolarınız da var, muhakkak tutacak. peki, bu videoları yayınlamak için sıfırdan kodlama öğrenip, platform geliştirip, videolarınızı bu platforma mı yüklemeyi tercih edersiniz yoksa hali hazırda her ay milyarlarca insanın ziyaret ettiği, algoritması, altyapısı oturmuş bir sisteme mi?

eğer ikinci seçenek size daha mantıklı geliyorsa, o halde buradan şu sonucu çıkarmanız gerekiyor.

ortada hali hazırda var olan bir değer varken, bu değerin sağlayacağı imkanlardan yararlanılabilecek fikirleri üreten, düşünen, sunan, öneren insanlara saldırmak yerine bu değerler peki daha farklı olarak ne şekilde değerlendirilebilir?

bu arkadaş bir öneri sunmuş, iyi güzel peki ben ortadaki bu değerden nasıl daha farklı bir öneri oluşturabilirim, ben de şuradan bir fikir yürütüp böyle bir katkı sunamaz mıyım?

bu tarz soruları sormaya başlamalı insan.

" o olmaz, o tutmaz, sen ne anlatıyon, okumadım, çok konuşma, boş muhabbet, boş adam işi. "

böylesini mi tercih edersiniz yoksa?

tekrar ediyorum. bizim hükümetle işimiz yok. bizim devletimizle işimiz var. devlet benim çünkü. devlet sensin. devleti, bu halk güçlendirir. halk yukarda bahsettiğim leş cümleleri kurmaya devam ettiği müddetçe, buna layık yönetilmeye devam eder.