Şahsen ben evlenme taraftarıyım. Her ne kadar zorluk olursa olsun (ki hayatın her alanında var o zorluklar) insan fıtratı gereği eşe ihtiyaç duyuyor. 26 yaşındayım ve evlilik için de oldukça geç kaldığım kanaatindeyim. Hatta erken yaşta yapılan evlilikleri de doğru buluyorum (18-20 yaşında evlilik vs.). Çünkü o dönemler kanın deli aktığı zamanlar ve nefsin cinsel istek ve arzularının zirveye çıktığı dönemler. Bu dönemlerde evli olmayıp da bu istek ve arzulara yenilenlerin hallerini de gerek haberlerde, gerekse yakınlarımızda görüyoruz. Olayın sosyal boyutunun yanı sıra birde dînî boyutu var. Gençler, dînî eğitimleri olmadığı için (büyük çoğunluğu) kolayca harama yöneliyorlar. Bunun önüne geçilmesi için de erken yaşlarda evliliğin önemi büyük.
Şahsen ben öz eleştiri yapacak olursam, benim hayatımın o dönemlerinde imkânım olsaydı harama bulaşır ve başıma da çok büyük belalar alırdım. Kişi kendini bilmez mi? Ama Allah bana o imkânı vermedi çok şükür. Fakat herkes bu denli şanslı olamayabiliyor. Sağlık, para, sosyalik ve özgüven konusunda imkânı olanlar, nefsi isteklerine yenilip hatalar yapabiliyor. Bu yazdığım örnekleri kendinizden değil de kız/erkek kardeşleriniz üzerinden düşündüğünüzde daha isabetli olacağı kanısındayım.
Benim evlenmek istememin aslında 3 başlıca sebebi var;
1- Her insanın başında olduğu gibi benim de başımda olan nefsi istek ve arzularımı/ihtiyaçlarımı helal yoldan karşılamak istediğim için evlenmeye sıcak bakıyorum.
2- Kız çocuklarını çok severim. Allah anasına babasına bağışlasın 4 kız yeğenim var ve sanki benim çocuklarımmış gibi seviyorum onları. Hele birde internette karşılaştığım içeriklerde kız çocukları falan olunca daha da bi istiyorum kendi çocuğumun olmasını.
3- Bu yaşıma kadar gerçek mânâda hiç sevilmedim. Çok sevdim ama hiç karşılığını göremedim ve içimde biriken o kadar şey var ki anlatamam. Sevdiğim kişilerin de beni sevmesi ümidiyle ne hayaller kurdum, ne mutlulukları yaşamayı, yaşatmayı istedim ama hiçbirisi de olmadı. Hepsi de içimde ukte kaldı. Bunları yaşayabilmek için de evlenme taraftarıyım.
helal/haram noktasında ve erkeğin ihtiyaçları konusunda sana katılıyorum ama sevilmek mevzusunda eşinin hep seni seveceğinimi düşünüyorsun ? bir yerden sonra artık sıradanlaşacak herşey...