dEaTh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba
Uzun sure Takı sektöründe çalıştım bu konuda size yardımcı olabilirim. Fikir verebilirim.
  • Ürün bulma
  • Tedarik Etme
  • xml bayiliği alma
  • fiyat bilgileri
  • nerde satabilirim
  • özel tasarım ürün yaptırma
  • niş ürün bulma
gibi sorularınıza cevap verebilirim.
soru cevap mantiği ile ilerlersek daha çok arkadaş yararlanabilir.
5-6 sene bu işin hem üretim hem satiş kısmında çaliştim. Takı işine giricek arkadaşlara fikir verbilirsem ne mutlu bana.
ErkutErcelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle insanlara faydalı olmak adına açtığın bu konuya ben de yardımcı olmak için birkaç kelime yazmak isterim. Arkadaşlar Takı sektörü bildiğiniz gibi Dünya'nın en elit sektörlerinden biridir. Bu sektörde Eticaret ile iş yapmak isteyen arkadaşlarıma 2 tane tavsiye ben de acizane vermek isterim.

Öncelikle @dEaTh; kardeşimin de dediği gibi bu işte en önemli şey Fotoğraf ! Bu sebeple sermayeniz olsa da olmasa da güzel makro çekim yapabilen bir fotoğraf makinesi olmadan bu işi yapmanız zor. Şimdi fotoğraf işini çözdükten sonra bu işi yapmanın 2 şekli vardır ;
1- Sermayeniz yoktur; O halde yapacağınız şey piyasaya yakın olmak , yani piyasada dükkan ya da ev kiralayıp (Örneğin kuyumcukent veya beyazıt kapalıçarşı yakınlarında ) ürünlerin fotoğraflarını çekmek için dükkan sahibi ile anlaşıp (ki bu biraz zor, kimse malını dışarı vermek istemez bu sebeple orada çekmenin bir yolunu bulacaksınız , buna da en iyi örnek kişinin kendi kataloğu yoksa bunu ona bedelsiz yapmak olabilir. ) ürünlerin fotoğrafını çekip , siteye yüklemek ve satıldığı zaman gidip dükkan sahibinden peşin para ile satın almak. Bu zor olan yoludur. Burada birkaç handikap vardır. Örneğin ürünün bugün olup yarın birinin gelip o ürünü toptan alıp gitmesi ve sonra siz sattıktan sonra aylar sonra ürünü gelip bulamamanız.
2- Sermayeniz vardır ; Bu durumda da hangi ürüne ve neye paranızı yatıracağınızı bilmezsiniz. Ya da her üründen bir tane alıp bir kenara koymanız gerekir ki bu da büyük para demektir.Zira aldığınız ürünler gümüş veya altın veya doğaltaş. Bunun için de yapmanız gereken büyük bir toptancı bulmak olur. Bu genelde ya Kuyumcukent ya da Beyazıt Tavukpazarı denilen yerdedir. Tabii bunlar İstanbul için, diğer illerde bu işi yapmak nasıldır en ufak bir fikrim bile yok. Zira bu işi yapmak istiyorsanız üretici yani sadekâr veya kuyumcu imalat atölyelerinin yanında bir yerlerde yapmalısınız. Ya da dediğim gibi çok paranız vardır. Gider alırsınız her birinden 5 er 10 ar tane stoklu ürünü satmaya çalışırsınız. Burada da en önemli şey aldığınız ürünün fiyatını TL olarak alsanız da bilmelisiniz ki ürün aslında $ üzerinden fiyatlanır. Yani siz aldığınızda aslında 5$ olan ürün fiyatı size 50 TL denmiş olsa bile siz bu günkü kurdan hesap yapıp ürünü dolar üzerinden fiyatlandırmalısınız. (Bunun da ayrı incelikleri vardır tabiiki)

Bunlar işe başlamadan önce vermeniz gereken kararın 2 senaryo edilmiş şekli. Şimdi siz bakacaksınız ben hangi sınıfta yer alıyorum. Sonra söylediğim gibi konumunuzu şekillendirmelisiniz ki bu işte para kazanın. Yoksa emin olun bu piyasa kurtlar değil Şeytanlarla dans edeceğiniz bir piyasadır.
Arkadaşlar,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Altın, pırlanta ürünlerde XML veren firma var mı bildiğiniz?

Saygılar