freuafaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizce durum ne olur?
Domates 10 liraydı, 9 lira olur. %10 indirim ile en iyi ihtimalle.

ötv nin tamamen kalkması ve benzin fiyatının düşürülmesi lazım.
Domates için değil örnek veriyorum %10 indirim yapılan tuvalet kağıdına firma zaten daha önceden bir fiyat artışı söz konusu idi 1 Nisan itibari ile ve en düşük rakam %10'du. Yani bu durumda örnek verdiğiniz domates bu grupta olsa 10TL,den 12TL'ye çıkacaktır bu durum sonucunda

ZimmeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kdv indirimi malı alıp bize satana yarar ben bugüne kadar görmedim.

yazılımda indirim olsa kdv 18 den 1 e düşse biz yine 1000 e satıyorsak 1000 e satıcaz faturayı 18 değilde %1 kesicez işi alan adamın karı ne ? hatta zararı var gideri %1 e düştü 18 den
Maalesef Market ve gıda sektöründe bu şekilde olmamaktadır. Mecburen o indirimi yapılıyor fakat ne zaman tekrar çıkarılacağı bir soru işareti olarak kalıyor. Mesela 14 Şubat yapılan kdv indirimi 20 Şubat ve 1 Mart tarihleri arasında 10TL olan malı 12TL yaptırdı

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen her gün akaryakıta düzenli zam yap.
Doğalgazı Elektriği fahiş zamla.
Sonrada ufak tefek vergi indirimi vs göz boyamaya çalış.
Sokaktaki ilkokul okumamış adam diyor ki tarladan limonu bedava verse çiftçi, toplama parası yükleme parası nakliye parası hale giriş ücreti hal komisyonu haldeki komisyoncunu kârı komisyoncudan alan pazarcinin yol masrafı+ onun kârı derken 10 lirayı bile geçiyor kilo fiyatı.

Düşünün tarladan beleş verilen üründe bile 10₺ üzeri maliyet çıkıyorsa birde çifti bundan kâr edecek te üretmeye devam edecek vay babam vay.
Çiftçiye ve ziraatçiye yüklenen aşırı hükümlülüğü anlamıyorum. Bulunduğum bölgenin ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık ne zor şartlarda çalışanları biliyorum. Bu sene buralarda tarladan patatesi almamak daha karlı bir işti en azından cebinde olan para yerinde kalıyordu.