Uzun yılladır çekiyorum ailemde de olduğu için doktora gitmeden önce migren diyip geçiyordum sonra arkadaşların baskısıyla bir doktora görünüp tescillendirdim evet maalesef bende de migren var.

herkes de aynı belirtileri göstermiyor misal bende fazla uyursam tutuyor uykusuz kalırsam yine tutabiliyor. duş aldım dışarı çıktım kafama hafif bir rüzgar geldi kesin tutuyor. dışarı çıktım yürüdüm bir iş yaptım ve terledim kafamda hafif bir ıslaklık olsun biraz rüzgar gelsin yine tutuyor. sinir stress tetikliyo bir şeyi kafaya takıp fazla düşünmek yine tetikliyor.

ben şöyle bir yol izliyorum hafif başım ağrımaya başlayınca hemen bir aspirin içiyorum genelde işe yarıyor geçmedi ağrı şiddeti arttı diyelim yüzüme soğuk su vurup göz başımı ve göz kapaklarımı ıslak bırakıyorum çünkü benim migren tuttuğu zaman göz kapaklarım aşırı yanıyo bunları yapmak bana baya fayda sağlıyor ama herkes de aynı şeyler işe yaramıyor olabiliyor.

Migrenim tuttuğu zaman yalnız kalabileceğim bir ortam varsa yalnız kalmaya çalışıyorum ışık ve ses konusunda aşırı hassas oluyorum tuttuğu zaman.

ilaç olarak da parol bende hiç bir işe yaramıyor dicloflam adında bir ilaç kullanıyorum ama bunu her tuttuğunda değil son raddede içiyorum yarım saat içersin de geçiriyor.

son olarak bazen ilacın da etki etmediği dönemler oluyor o zaman sizin de dediğiniz gibi bir gün o acıyı çekiyorum.

çok geçmiş olsun.