Sanırım polis gelseydi en azından tutanak düzgün doldurulmuş olacaktı . Polis bildiğim kadarıyla sadece anlaşmazlık durumunda devreye giriyor.
Geçmiş olsun. Bende başımdan geçen bir olayı anlatayım :
bir zaman önce d100 karayolunda ilerlerken sol seritte ışıklarda durdum,ışıktan sonra dönel kavşak vardı. Benim durdugum en sol seritte düz ve sola dönel kavşağa dönebilir işareti mevcut, sağımdaki şeritte düz gidebilir işareti var. Ben yeşil yandiktan sonra düz ilerlemeye basladım. Dönel kavşağa gelince sağımdaki araç bana doğru gelmeye başlayınca kornaya bastım frene bastım tabi benim tampona vurdu. Ben o sırada durdum ve plakasını aklımda tutmaya çalışırken düşen telefonumu aradım . Araç çoktan gitmişti polisi aradım geldi karakola yönlendirdi (tamponda diğer aracın izi vardı bozuk parayla bu çıkar bak bişey yok diye kurcaladi ) şikayetçi oldum . Aradan 1 ay belki daha fazla süre sonra tebligat geldi. Arama emri falan ciakrtmislar cagirilip karakola gitmeyince .Karşı taraf ; ben durdum ama diğer sürücü gelmeyince gittim demiş. (Durdum dediği dönel kavşak içinde bir kaç saniye yeşil ışık beklemiş, MOBESE kayıtlarından incelemisler.) . Benim aracımda hasar yok , hasarı odemeyecegim ve bende şikayetçiyim demiş. ikimizde de hata bulmuş savcılık. Mala zarardan kovuşturmaya yer yok kararı çıktı (mala zarar olarak şikayette bulunuldugu için [kasten yapılmayan hallerde bir işlem uygulanmıyormuş] olay yerini terk ettiği için ve bir sebepten daha para cezası almıştı. Bende servise tebligatta gelen bilgilerle aracımı karşı tarafın sigortasından yaptırdım. Servis kismida hikaye gibiydi onay çıkmaya bilir gibisinden çokça konusmuslardi. Ufak birseydi benimkisi ama ilk kazamdi. Anlatmak istedim .