xRACONx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ülkemizde hala organ bağışı yapmaktan korkanlar var, toprakta çürüyeceğine bari birine hayat versin.. Forumdakilerin bu konuyla alakalı düşüncelerini merak ediyorum

-------
gözlerimi; gün ışığını, bir bebeğin yüzünü, bir kadının gözlerindeki sevgiyi görmemiş bir adama verin.

kalbimi; kendi kalbi ona acı vermekten başka bir şeye yaramayan birine verin.

kanımı; bir otomobilin enkazı altından çıkarılmış olan gence verin. verin ki torunlarının oynadığını görene dek yaşayabilsin.

böbreklerimi; haftadan haftaya yaşaması makineye bağlı olan birine verin.

kemiklerimi; alın ve sakat bir çocuğun yürümesinin yolunu bulun.

eğer bir şeyleri gömmeniz gerekiyorsa, hatalarımı, kusurlarımı, insanlara olan önyargılarımı gömün. günahlarımı şeytana, ruhumu tanrıya verin. eğer yeri gelirde beni hatırlamak isterseniz, bunu size ihtiyacı olan birine yardım ederek yapın. eğer tüm bu isteklerimi yapıyorsanız ben sonsuza dek yaşayacağım.

---- Alıntıdır.
Organlarını bağışlamış biri olarak söylemeliyim ki organ bağışı ölen insanlardan gerçekleşmiyor.
Zaten organlarını bağışlamayan insanların çekinceleri de bu yüzden.
Yani organ bağışı ölmemiş kalbi atan ve yaşayan insandan alınan organlardan gerçekleşir.
Doktorlar ve tıp beyin ölümü gerçekleşmiş insanların artık geri döndürülemeyeceğini söyler.
Ama bunun tersi bir çok vaka da yaşanmıştır.
Elbette burada beyin ölümü gerçekleşmiş insan geri döndürülemez ama beyin ölümü teşhisi yanlış konulabilir.
Beyin ölümü teşhisi konulup fişi çekilmesi kararlaştırılan ama uyanıp kendine gelen hastalar olmuştur.

Ben kendi organlarımı bağışladım ve aileme de ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi verdim.
Burada kişiler kendi organlarını bağışlarken ailelerine de sorumluluk yükleyebilirler.

Yani kişinin organ bağışı kararını ailesi almalıdır.
Eğer bitkisel yaşam ve beyin ölümü gerçekleşirse aile tıbbi olarak makul bir süre beklemeli.
Sonra bir kaç doktor ile görüşerek beyin ölümü konusunda kesin bir fikre sahip olurlarsa bağışı yapmalılar.

Çünkü organlar ölen insanlardan değil hala kalbi atan insanlardan alınır.
Ve ne kadar beyin ölümü teşhisi konulsa bile her teşhisin yanılma payı olduğu düşünülerek bir zaman ve yanılma payı analizi yapılarak verilmeli bu karar.