digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm okul saatleri kısıtlanması doğru.
Okuldaki tenefüslerin kendine ait tamamen özgür zaman olduğun sanıyorsun.
Aslında öyle değil. Tenefüs ders aralarında dinlenmen için verilmiş bir aradır.
Bu arada yeni derse hazırlanman, tuvalet yeme içme gibi ihtiyaçlarını gidermen gerekir.
Sen okula yatırım portfoyünü yanında götürürsen okula gitmiş olmazsın.
Yani okul idaresinin yaptığı gayet normaldir.
Okul saatleri içinde ve okul sınırları içinde okul kurallarına tabisin değerli kardeşim.
Bu şimdi sana saçma gelebilir.
Ama bu kararı alanlar eğitim bilimi üzerine uzman insanlar.
Bu tarz kararlar hukuki ve pedagojik temeller göz önünde bulundurularak alınır.
Okulda kafanı okul dışına çıkaracak bir iletişim aracı ya da okul içindeki mahremiyeti kaydedebilecek bir kayıt cihazı bulundurulması yasaklanmış.
Bunun hukuki ve pedagojik gerekçeleri senin sermaye yönetiminden daha önemlidir.
Umarım başka konularda da düzeltmeler olur.
Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okulda Telefon Yakalatmanın Cezası Ne Kadar?
Bir öğrenci telefonunu okulda yakalatması durumunda veli 320 TL para cezası almaktadır. Ancak cezalar bununla sınırlı değildir. Veli dışında öğrenci de bazı cezalarla ve yaptırımlarla karşı karşıya kalır. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığının Ödül ve Disiplin Yönetmeliği önemli bir dayanaktır. Burada telefonla ile ilgili 12. madde cezalar konusunda merakımızı giderebilir. Bu madde içerisinde yer alan bilgiler telefon yakalatan öğrencinin alabileceği cezalara dair fikir ve bilgi vermektedir.
1. Ceza: Madde 18’e göre okula getirdiği cihazla öğretmenin konuşmasının izinsiz bir şekilde ses kaydına alınması veya görüntülenmesi durumunda öğrenciye kınama cezası verilir.
2. Ceza: Madde 8’e göre öğrenci okula getirdiği cihazlarla izinsiz bir şekilde öğretmeni veya okul yönetimini video ile kayda alırsa uzaklaştırma cezası alabilir.
3. Ceza: Öğrenci okula getirdiği herhangi bir bilişim aracı ile arkadaşlarını, okul yöneticilerini, öğretmenlerini rahatsız ederse tasdikname ile uzaklaştırma cezası alabilir.
4. Ceza: Söz konusu öğrenci okula getirdiği cihazlarla arkadaşlarını, yöneticileri, öğretmenleri rahatsız ederse örgüt eğitim hayatının bitmesi cezası ile karşı karşıya kalabilir.
Bide para cezası mi varmış ilk defa duyuyorum. Okulda telefonda kamerayı dahi açmamış biriyim. Kimseyi kayıt altına almak gibi bir işim de söz konusu değil.