gramer bilginiz nasıl
eğer grameriniz tam ise kelime haznenize geçin
okuma veya alt yazılı film izleyip kelime haznenizi artırın. kelime için akın dil in güzel kitapları vardı.
özel derse tonlarca para dökmenize gerek yok olay sizin zaman ayırmanızda bitiyor
gramer > kelime şeklinde ilerleyin
Süper lise mezunuyum ingilizcem oradan var, şu anda kelime ezberlemeye çalışıyorum fakat aklımda kalmıyor o zamandan aklımda ne kaldıysa o.
Ama şunu fark ettim, akşamları çoğunlukla cs go oynuyorum yabancılarla ve farkına varmadan gramer konusunda iğrenç te gözükse gayet akıcı bir şekilde konuşabiliyorum.
Sonra yolda birisi adres sorsa yine başlıyorum ıı ıı demeye. Bence yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bol pratik hocam. Eğer ki, az çok kendinizi ifade edebiliyorsanız, günlük kullanımlarla ilgili kelime ezberiniz var ise,
kurs pek bir şey katmayabilir.
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Gramer bilgim iyiydi aslında ama kullanmaya kullanmaya unuttum demeyeyim de karıştırıyorum yani oraya da biraz ağırlık vermem gerekecektir. Yani kötü değil ama gramer süper de diyemiyorum. İşin aslı şu yazışmaları falan bir şekilde hallediyorum orada sorun yok ancak konuşmaya başladığım zaman en ufak bir muhabbette bile kafada çok fazla kuruyorum. Buraya bu kelime mi gelecekti bu kelimenin başka yanlış anlaşılabilir bir anlamı var mı? Ya da hangi kalıpla cümle kurmam gerekiyor diye sürekli kafada kurmaktan cümle kuramıyorum. Çekingenim nedense bu konuda