Günaydın,

Forumda birisi var aylar önce bana bir instagram sayfası satmıştı Hindistan lokasyonluydu aktif bir sayfa.
Sayfaya sürekli başka bir sayfadan mesaj geliyordu ama ingilizce diye siliyordum ben sürekli. Bir gün bakayım dedim çeviriden çevirdim "sayfamı lütfen bana geri verin" diyordu.
Daha sonra translate ile çocukla konuştum 16 yaşında hindistanlı birisi. Bu sayfa ondan çalınmış. (bana satan kişi çaldı demiyorum) Ben telefon numarasını istedim ilk telefonla karşılaştırmak için gerçekten de o numarayı verdi yani sayfa onunmuş.

Ben bunu öğrenince sayfayı geri iade ettim bana satan kişiye karşılığında bir miktar para ve sayfa vermiştim çünkü. Onları aldım ve o kişiye de "bu sayfa çalıntı yazıktır günahına girme sen de iade et haram maldan kimseye fayda gelmez"dedim.
O da " tamam geri vericem bakalım ben de zarara girdim elimde patladı sayfa" dedi.

Birkaç ay geçti geçen gün forumdan birisi mesaj attı "bu sayfayı neden iade ettiniz?" diye. Geç gördüm mesajı hocam almayın o sayfayı çalıntı o sayfa dedim. Geri iade etti o sayfayı o da parasını aldı.

Dün de başka birisi yine bana o sayfayı sorup mesaj attı ben ona da çalıntı olduğunu söyledim ama o da satın almış. (haftasonu foruma girmiyorum geç gördüm onu da)

Yani o şahıs forumdaki 3 kişiye bu sayfanın çalıntı olduğunu bildiği halde SATTI. Belki daha fazla kişiye satmıştır ben bu kadarına şahit oldum.

Ben sayfayı iade ettikten sonra wpden mesajlarını silmiştim o arkadaşın. Ama 2 kez daha sayfayı başkasına satınca ve bunu bilerek satınca ne yapmam gerektiğini bilemedim.

Şu durumda ne yapmak gerekiyor?