Öncelikle bu yazıyı yazma sebebim başta Hasan Can Doraya olan vefa borcum ve belki bir kaç kişiye umut ışığı olmam, 1 kişiye bile vesile olursam, motivasyon olursam ne mutlu bana diyerekten kendi yaşanmış hikayeme geçiyorum:
Selam arkadaşlar, bundan 5 sene önce girdiğim sosyal medya platforuma ilk olarak LG marka telefonumu satıp bir sosyal medya sayfası almıştım. Kendi çapımda hiçbir maddi kazanç olmadan öylesine paylaşımlar yapıyordum. Yani hiçbir vasfım yoktu diyebilirim. Ardından bırakma kararı aldım. Ve eğitim hayatıma devam ediyordum.
Bir gün ailemle aram ters düşünce lise çağlarında babamdan harçlık almadığım için hafta sonları kafeterya tarzı yerlerde garsonluk yapıp harçılığımı çıkarıyordum. Ancak bu yetmiyordu ne bir sosyal aktivite yapabiliyordum ne de bir başka şey. Ancak temel gıdamı karşılıyordum. Buna da şükür diyip çalışmaya devam ettim, en azından babama muhtaç olmamak için.
İlerleyen zamanlarda büyüdüm ve Aritmi sağlık sorunu teşhisi konuldu, o yüzden biraz psikolojik olarak zor zamanlardaydım. Bilen bilir kalp şakaya gelmez. Ve işi bu yüzden bırakmak zorunda kaldım çünkü hem ders çalışamıyordum hemde uyku düzenim bozuk olduğu için hastalığım iyice kötüye gitti.
Bir gece bilgisayarın başındayken tekrar ınstagram sayfası açmaya karar verdim. Ve açtım, kendi çapımda işler yapıyordum çok olmasa da cüzi miktarlarda, haftalık 100₺ gibi reklam parası alıyordum ve en azından çalışmadığım için bu bana iyi geliyordu.
Sonra
@vizy10medya; dediğim yani Hasan abi sayfama mesaj atarak sayfamı satın almak istedi, medyasına ekleyeceğini ve hatta isterse sayfayı aldıktan sonra bana bazı sayfalarında iş verebileceğini söyledi. Tabi başta inanmadım sonuçta kimseye güvenilmezdi, ama o an şans mı diyim, hayat yüzüme mi güldü diyim bir güven geldi ve teklifini kabul ettim.
Ardından ise her şey çok güzel bir şekilde gelişmeye devam etti, başta sosyal medya editörlüğü yaptığım 1 sayfa varken bana 1den fazla sayfalar vererek kazançlarımı arttırmaya başladı, yeri geldi reklam bulamadığım için bana reklam bağladı yeri geldi kendi cebinden harçlık yolladı. Kendi aramızda bir Abi - Kardeş bağı oluştu ve böyle ilerledi.
Şuan kendisi Türkiyenin en büyük Influencer Marketing şirketine mensup ve bende onun sayesinde Türkiyenin kendi konseptinde +2.000.000 milyon aboneye sahip büyük bir kanalın sosyal medya editörüyüm. Ve onun sayesinde şuan aylık kazançlarım Allaha şükür X.XXX şeklinde. Ve bu platformda iş yapıyorsam yine onun davetiyesi üzerine gelmiş bulunmaktayım. Her alanda destekçim oldu kendisi..
Bunu yazmamın sebebi ise kendisine bir teşekkürü borç bilirim ve bu vefa borcunu da dile getirmek istedim.Hayat size ne zaman ne çıkaracağı belli olmuyor, şuan şükürler olsun ki güzel bir hayat sürüyorum ve nerelere geldiğimi hala daha unutmam. Haftalık 15-30₺lik kazançlardan 4-5 haneli kazançlara geldim. Ve kendisine tekrardan çok teşekkür ederim her şey için. Güzel insanlığı ve kalbi içinde minnetatlarımı sunuyorum.
Demem o ki; hayat göründüğünden daha zor olsa da aslında her şey sizin elinizde, nerden ne zaman nasıl ve ne imkanlarla geldiğiniz önemli. Hiçbir zaman ne oldum demeyin, ne olacağım diyin. Hayırlı forumlar. ❤