Ben bildiklerimi aktarmak için orda okuduğumu belirttim. Ben orda değilken de orda iç savaş oldu yine aynı şekilde kendimi ifade ettim. Sana Ukrayna'yı savunmadım bu Ülkeye yapılan haksızlıkları anlatmaya çalıştım. Değil 1 kişi 1000 kişi de olsa sen tüm Ülkeye bunu genelleyemezsin. "Adamlar bu kafada" diyemezsin. Çünkü elbette o kafada olmayanlar da var. Tüm halkı aynı kefeye koymandan bahsediyorum yani daha açık nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Diğer bir konuya gelirsek daha basit anlatmaya çalışıcam sana şimdi. Ukrayna Başkanı halkımız ve Osmanlı ile alakalı "X" değerinde kötü bir şey söylediyse ona kızabiliriz, öfkelenebiliriz, eleştirebiliriz vs.. Bu "X" atıyorum "15X" de olabilirdi hadi adam düşman olsun "150X" de olabilirdi.

Fakat bu durum bombalanan sivil yerleşme alanlarını ve öldürülen çoluk çocuğu değiştirir miydi? Bunu meşru mu kılardı? Yani ben senin gibi suç işleyip ordan atılsam bile bugün hak neyse onu söylerdim. O geçmişte bunu dedi şunu dedi ile alakası yok tüm Ülke etkileniyor. Sivillerin günahı ne? Karazin Üniversitesinde ölen profesörün günahı ne mesela? Yani daha basit anlatamam galiba bu durumu.