Devletin bence en büyük hatası verdiği desteğin takibini yapmıyor olması. Girin sarı siteye ne demek istediğimi anlarsınız.
Devlet takibini yapsa gerçekten hak eden işini yapmak isteyenler destekten daha fazla yararlanır. Hayvan hibesi alıp 3-4 ay sonra satan mı ararsın, devlet desteğiyle 50 yıl araziyi kiralayıp bir kaç fidan dikip satışa koyan mı dersin, Ekim yapmadığı halde ekmiş gibi bütün desteklerden faydalanan mı dersin . Bunlar sadece küçük bir köyde bile gördüğüm olaylar varın gerisini siz hesap edin.
Hocam bilip bilmeden yorum yazma bı kere devlet desteği ile hayvan alırsan düzenli olarak gelip kontrol ediyorlar ve kimse 50 yıl bı araziyi kiralamaz ve senin üstüne bir tarla varsa ekip ekmediğin önemli değil o desteği vermek zorunda ayrıyetten tr de hiçbir yerde boş tarla kalmaz ekili olmayan yer Herk(yani Nadas) tır daha iyi verim alabilmek için fidan midan diken kesim emekli boş zaman geçiren kesim tabiki işi sadece o olanda var devlet arazi kiralamaya destek vermez ben hiç duymadım görmedim de hayvan hibesi 300 TL buzağı başı yem torbası 300 TL günde 4 5 torba yediren biliyorum kurban hisse başı 5000 TL alan varsa buyursun kapımız açık 4 kişilik kurbanlık 20 k dan veririz bı saman yem değildi bunun yoncası var küspe si var slajı var zaten 70 ton saman 30 k kırılacak dalımız kalmadı g*tü yiyen ağacı sallasın