kesinlike katılıyorum,her zaman söylerim bende bunu.sorsanız çogu arkadaş karşı çıkıyor ama rüşvet,hırsızlık,adam kayırma vb şeyler bizim milletimiz için gayet sıradan hatda olmazsa olmaz bişey.hangi partiden olursa olsun,bi siyasetcinin zimmetine para geçirdigi ortaya çıkıyor mesela.haberlere çıktıgında insanlar şaşırmıyor,kızmıyor,bundan öncekiler yemedimi sanki ne var yani birazda bu yesin diyorlar.neden yiyor,neden çalıyor arkadaş bu adam?şart mı yani,görev tanımında mı var

küçük bi yerin belediyesine bakıyorsun mesela,öyle şeyler yaşanıyor ki insanın aklı almıyor.orada yaşayan bütün halk biliyor herşeyi,dedigim gibi normal karşılıyor.bi adam belediye başkanı olmadan önce kötü bi toprak evde oturuyor,hiçbişeyi yok.başkanlıgı bıraktıgında,görev süresi bittiginde ise bi bakıyorsun adamın bankalarda bi dünya parası var.şehirdeki en yeni,en güzel evlerden almış,en son model arabaları almış,bölgeye yeni otel yapılmış ve o başkan otelin % 30 ortagı mesela.bilmem kaç tane benzin istasyonu açmış kardeşi o sürede...şimdi,bu adam 1 belediye başkanı maaşı ile böyle bi para kazanabilir mi?ne haltlar yedigini bilen o kadar kişi var,onun üstleride olayları duyar mutlaka.ama herkes o kadar halinden memnun ki,adama 1 kişi gelipte sormuyor arkadaş sen bunları nasıl aldın gel bakalım diye...
Geçen isveç ile alakalı bir video izledim, Şoke oldum. Ordaki milletvekilleri 3000 4000 lira maaş alıyorlar (birim)
Ünvan olarak kimse kimseye ünvan olarak hitap etmiyor. Dr. Prof. vesaire.
Çocuklar üniversiteye kadar sınava girmiyorlar.
İsveç'in farklı bir gezegende olduğunu sandım.
Bizde cahilinden okumuşuna prefesoründen belediye başkanına, Tamamımızın karakterleri ile İsveç halkının karakterleri yaşam tarzları çok farklı