siyasetten bağımsız olarak yazıyorum. sadece çanakkale köprüsü üzerinden gideyim ( daha önce yapılan ama halk tarafından fazla tercih edilmeyen köprüleri hesap dışı bırakıyorum )
öncelikle çanakkalenin gelibolu ilçesinde 7-8 yıl yaşamış birisi olarak bu köprü gereklimiydi diye cevaplıyayım. vapurla geliboluya geçmek 45-50 dakika sürüyor ve sadece 1 vapur gidebiliyor bunu çok kısa süreye ve daimi gidip gelme imkanını getirdi. avrupa ve trakyadan gelen trafiği rahatlatacak. marmara ve egeye kolay ulaşım sağlanacak.
diğer yapılan köpeirlere anzaran çanakkale köprüsünün doğru bir iş olduğunu düşünüyorum.arabalı vapur fiyatlarıda yükselecektir köprüyü ayakta tutmak için diye düşünüyorum.
lakin köprünün yapılması doğru ama getirisi konusunda şüphelerim var. yap işlet devret olayı güzel ama riskli. belirli bir geçiş trafik sayısı elde edilemezse biz ödeyeceğiz geri kalanı.
ha ben bu ülkenin başı olsam. o kadar dış borç,iç ekonomik sıkıntılar varken .yol köprü olaylarına girmezdim. ilk önce dış borcu öder.halkımın refah seviyesi olmasa bile sıkıntı çejmeyecek hale getirmeden yol köprü yapmazdım.