12 daireden oluşan ufak tefek bir bina da apartman yöneticisiyiz ve daire başına sadece 70 Lira aidat var. Asansörlü bir bina ve 180 TL aylık bakım ücreti var. 250 TL haftada bir dışarıdan temizlik var, 70-80 TL bina otomatiği elektriği ve 100-120 TL civarı asansör elektriği iki ayrı fatura olarak geliyor. 50-60 TL aylık temizlik ürünleri gideri mevcut, tabi başka bir arıza, değişim, onarım çıkmazsa. Çatı ile ilgili arada bir sorun olduğunda ekstra olarak X Lira çatı ücreti şeklinde toplanıyor ve yılda 1 kere asansör revizyon ücreti oluyor. Eğer aidatlar tam verilmişse ve içeride para kalıyorsa çatı vs. ücretinin bir kısmı içerideki ile karşılanıyor, üzeri ekstra toplanıyor. Evet, aidat sadece 70 Lira ve ödemiyorlar, 2-3 daire sürekli sorun çıkarıyor. Bina 6 katlı ve biz en üst kattayız, 6. kata asansör olmadan çıkmaz zor, üzerimizde ise çatı var yani hem çatı hem asansör işi tam yürüsün diye yönetici olmak zorundayız, her katta 2 daire var ve karşı dairemiz dairenin sahibi değil kiracısı, haliyle uğraşmaz. 1. katta oturan diyor ki bana ne çatı benim üzerimde mi? Niye çatıya para veriyorum? Karşı dairesi diyor ki ben hemen girişin üzerindeyim, asansörü zaten kullanmıyorum ne diye asansöre para vereyim? Onun üzerindeki diyor ki ben kiracıyım ve kira sözleşmesi konuşulurken bana aidattan bahsetmediler, ev sahibinden alın, ev sahibi diyor ki kiracı oturuyor onun parasını ben niye vereyim, yani kanser gibi gereksiz tipler ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. 70 Lirayı ödemekten aciz tipler maalesef, ara katlar geciktirir sürekli ama bir şekilde verirler, tabi asansör 2-3 saat arıza yapsa herkes bizde, sorun mu var ne zaman yapılacak hadi bilmem ne, sanki paralı hizmetçileri var. Yönetimi başka biri alsa eminim ki asansör parasını denkleştiremediğinde zaten giriş kattayım der sallamaz, çatı benim üzerimde değil der umursamaz eminim, mecbur bize kalıyor. Isınma, görevli, havuz, spor salonu ve güvenlik yok kısacası. Aidat işleri çok pis işler ve gerçekten sinir bozucu, 10 aydır aidat vermeyen 1. kattakinin koridoruna bir üsttekinden su akmış bina yaptırsın diyor çok bilmiş, önce 70 lirayı vermesini öğrenip öyle bir şeyler istesinler yani böyle bir bina da insanın elinden kaza çıkmıyorsa büyük bir şanstır. Kısacası söylemek istediğim yöneticiler bazılarının hesap yaptığı gibi 3-5 milyon lira götüren tipler olmak zorunda değiller her zaman. Bazen mağdur da olabiliyorlar.