Yanlış zamanda gelmedik sadece yanlış yere mühür bastık
Ben bu ülkede dürüst ahlaklı siyasetçi olduğuna inanmıyorum. Chp 20 yıl iktidarda kalsa emin olun o da kendi yandaşlarına ülkeyi peşkeş çeker.
Tayyip Erdoğan iktidara gelmeden önce fakir biriydi dürüst biri gözüküyordu. Parmağındaki yüzüğü gösterip birgün Tayyip Erdoğan zengin olmuş derlerse bilinki hırsızlık yapmıştır demişti.
Yani dürüst ahlaklı imajı profili vardı. Geldiğimiz noktada eski halinden eser kalmadı.
Eğer Turkiyede dürüst insanlar varsada onları zaten siyaset yapmaya daha doğrusu ülkeyi yönetmeye izin vermezler. Daima kendi adamlarını kendi yandaşlarına ülkeyi peşkeş çeken birileri iktidar olur.
Ben uzun zamandır Akp'nin yanlışlarını ülkeye neler yaptıklarını her bulunduğum yerde söylüyorum. Ancak inanıyorum ki Akp den sonra iktidara gelecek partilerdede orta uzun vade ülkeyi daha ilerilere taşıyacağını düşünmüyorum.
Mesele Turk insanının zihniyeti meselesi. İktidara gelmeden önce çok yokluk görmüştür. Yada ömrü hayatı boyunca şatafat içinde yaşamamıştır.
İktidara gelince bir süre sonra tiniyeti değişir. Bu karakteristik özellik Hemen hemen her Turk insanında var. Şuan için değişmesi mümkün gözükmüyor.
Ha şunu diyebilirsiniz. Kötü yönetiyorsa millet de onu yolcu etsin. 20 yıl iktidarda tutmasın. Bu konuda size sonuna kadar katılıyorum.
Keşke her seçimde halk farklı parti seçse.
Turk insanının bu karakteristik özelliğini sadece şundan anlayabilirsiniz. Bugün mecliste her partiden milletvekili var.
Partideki herhangi bir partiye bağlı herhangi bir milletvekilinin milletvekili maaşını eleştirdiğini gördünüz mü
Çok uyguna meclis kantininden yararlandığı fiyatları eleştirdiğini gördünüz mü?