Herkese merhaba. arkadaşın konuda bahsettiği kişi benim. arkadaşın çalışan elemanları, geçtiğimiz aylarda bir haberimiz için, kopya olduğunu iddia ederek sosyal medya ve e-posta adresimize 'içerik hırsızı, çalıntı haber' gibi mesajlar göndermiştir. Sosyal medya hesabımızda yaptığı yorumların herkese açık olması sebebiyle konuyu hukuk birimlerimize iletmiş, bu yaptığının hakaret niteliği taşıdığını kendisine bildirip, bu tutumunun devam etmesi halinde tüm yasal haklarımızı saklı kalmak kaydıyla kullanacağımızı belirtmiştik.

Bu görüşmenin ardından kendisi, yaptıkları yorumları silmişti. Ancak ilgili arkadaş sosyal medya hesabımıza yaptığı aynı tür yorumlarla, yeniden bir karalama kampanyası başlatmıştır. Bu sebeple gerekli aksiyonları almış bulunmaktayız.

'Kopyalandı' dediği haberin (viski fiyatları) birbirine benzerlik gösteren tek yanı viski isimleri ve fiyatlarıdır. Hangi alkolün ismini değiştirip farklı fiyat yazabilirim? Fiyatlar haricinde geri kalan haber içerisindeki tüm makaleler, tüm paragraflar %100 özgündür. Tekrar belirtiyorum, cümle içerisinde kelime değişikliği değil, %100 özgündür. Fiyatlar da zaten Youtube'da onlarca videoda bulunuyor.

Arkadaşın rahatsız olduğu konu ilgili haberde, Google'da ilk başta kendisinin çıkıp, aynı kategoriye bizim de girmemizin ardından listede 2. sıraya düşmesidir diye tahmin ediyorum. Nitekim bir konuyu sadece bir haber sitesi girdikten sonra hiçbir site girmeyecek diye bir kaide yok. 20 yılı aşkındır biz bu sitede ve öncesinde bu sektörün içerisindeyiz. Google'ın sürekli güncellediği algoritmaların hiçbirinde, kopya olan bir haber, esas kaynak haberin üzerine çıkmaz. Arkadaş istiyor ki (örnek) viski fiyatını tek ben alayım, et fiyatını tek ben alayım, rakı fiyatını tek ben alayım.

Bir market ismi eklediğim haberime "o marketi sen nereden biliyorsun" diye soruyor. o market de en ünlü marketten birisi. Aynı backlinki vermişiz bir de. Nereyi verseydim? Marketin sitesi orası. (resme sağ tıklayıp yeni sekmede açarsanız büyür)

Sonuç olarak ortada bir kopya durumu kesinlikle bulunmuyor. Siz ekmek fiyatları diye haber yaptığınızda bir başkası da ekmek fiyatları ne kadar diye bir haber yaparsa, bunu sizden kopyalamış olmuyor. Eğer içeriğinizin çalındığını veya kopyalandığını düşünüyorsanız, istediğiniz adımları atıp istediğiniz şekilde şikayetçi olabilirsiniz.

erkanox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kendisi banlandı bende tanıtım yazısı almıştım ertesi gün sildi ayrıca hırsızlık olayıda ayrı kendisine çok güzel küfürler edeceğim ama şimdi banlanırım diye susuyorum
Kim o banlanan? Tanıtım yazısı neydi, içerik neydi? Böyle kuru kuru isim vererek ortaya iftira atmayın, marka itibarı zedeleme suçuna girer. Yanıt bekliyorum