Bu konuyu farkındalık yaratmak için açıyorum, öylece geçiştirilebilecek bir olay değil. İstanbul'da yaşayan arkadaşlar lütfen 25 yıldan daha eski olan evlerini değiştirmelerinde çok büyük fayda var. Evet piyasanın durumu ortada insanlarda para yok ancak bir şekilde ne yapıp edip yeni deprem yönetmeliğine göre yapılmış evlere taşınmalarında çok büyük fayda var. Paraysa para, hayat meselesi bu.
Çevrede bazı insanlar görüyorum, 35 senelik evlerde oturuyorlar ancak araba almak için para biriktirmeye çalışıyorlar. O arabayı kullanamadıktan sonra almanın bir anlamı yok. Marmara depremi çok yakın, bütün uzmanlar giderek yaklaştığını söylüyor. Sadece ufak bir konu ile farkındalık yaratıp olacak olan depremde birkaç can daha kurtulabilirse ne mutlu bana!.
NOT: Arkadaşlar belirttiğim gibi evler pahalı ancak siz kanser hastasına "tedavi olma zaten çok pahalı zaten öleceksin" gibi birşey diyor musunuz? Orasına kaynak ayırma kısmını artık devlet veya bu işin sorumluları düşünmeli...
Değiştirmeyi bir kenara bırakıyorum
Evimiz var da yenileyecez öyle mi?
Yani herkesın bir evi oldugunu mu farzedecez bu durumda?
En boktan bir ev olmuş 1milyon tl
Ve bizim gelirlerimiz hala asgarı ucret veya 7.8bandındayken bu nasıl düşünülebilirki