beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
toplumdan şikayetçi olanların ekonomiden şikayetçi olanların 20 yıl önce çok harika hayatları vardı,

zira toplumun %20 sini oluşturan bu kesimin 6 yaşındaki çocukları golf oynayabilecek kadar varlıklı iken 7 yaşında at biner iken 8 yaşında piyano kurslarına gider iken ben o yaşlarda henüz evine muz elma portakal girmemiş o %80 kesimin içindeydim.

eczaneler halkın %20 lik dilimine hitap ederken %80 lik kesin 10 20 kuruş gibi rakamlar için ilaçlarını dahi alamaz özel hastanelerin önünden geçemez 99 lu yıllarda malum %20 lik kesimdeki kardeşlerimizin evlerinde bilgisayalarda yeni nesil cihazlar var iken toplumun %80 i bu cihazlar ile 2005 li yıllarda yine okullarda tanıştı.

geçen zaman diliminde bu çok zengin düşünen bilen gören ileri görüşlü kitap okurken uyuyakalan elit ve akıllı kesim kardeşlerimizi rahatsız eden aradaki gelir farkının azalması oldu. kendileri artık çocuklarını golflere özel havuzlara bilmem ne salonlarına gönderiyorlar ancak başkaları da geliyordu çok ilginç daha dün evine muz girmemiş hayatında yaş pasta yememiş adamlar aynı masalarda oturabiliyorlardır. bunun adı aslında ülke millet vatan sevgisi falan değil alenen hazımsızlıktı ancak bunu anlamaları imkansızdı.

zira at gözlüğü denen gözlük kanlarına işlemiş toplumda sadece kendilerinin var olma duygusuna yer edindiklerini düşündükleri için başkaları aptal, düşüncesiz cahil oluyordu.

bu konuların amacı ne millet ne devlet alayı bireysellik 3 kuruş cebinizdeki rakam düzelse gözünüz asla bir şey görmez . çok yazarım da insanın anasına babasına inanmadığı bu devirde 0-6 yaş gurubu bir genco gelip bizi ti'ye alıyor aklı sıra eğleniyor laf sokunca gerçekleri görünce aha dayıya sor oluyor.

herkes sizin yaşadıklarınızı yaşamadı herkes ile eşit şartlarda yarışmadınız dünyaya gelmediniz. bunun adı demokrasi ile özgürlük ise isteyen istediği partiye istediği sebeple oy verebilir yönetilmek isteyebilir. ha yok siz gazi mustafa kemalin kurduğu bu cumhuriyete ve kanunlara karşı gelip alenen isyan teşvik ediyorsanız kazanamadıkça can sıkıntısından askeri siyasal ya da post modern darbelere yöneliyorsanız üzgünüm o devri kapattık.

çok klasik bir laf vardır ağlayacaksanız oynamayacaksınız, ekonomik durum kötü mü evet kötü ben de herkes gibi zorlanıyorum daha zor olanlar da biliyorum belki daha zor günler gelecek onları da biliyorum ancak kalkıp kimseyi düşünmememekle cehaletle itham etmiyorum bunlar sizin haddiniz değil işiniz hiç değil.
Bu insanların verdiği oy yüzünden benim vatanım parça parça satılıyosa, ülkemin para birimi çöp olma yolunda koşar adımlarla ilerliyosa verilen oyu eleştirmek gayette hakkımdır.
Ben orta okul çağında başladım çalışmaya okul + iş derken sabah evden çıkıyodum eve gelmem üniversiteye kadar akşam 10-11 i ünviersite çağında gece 1-2 yi buluyodu ortalama. Hiçte öyle toz pembe hayat falan yaşamadım çokta güzel zorluklar çektim. Kafa patlatan iştede çalıştım vücut yoran iştede çalıştım. Hastaneyi falan örnek vermeniz çok çok saçma olmuş dünya çağ atlarken türlü yeniliklere imza atarken ülkede hastanelerin çoğalması iktidarın marifeti değil. Ayrıca bu zamana kadar ödediğim vergilerle zaten gider en kral hastanede tedavimi olurdum paramın 10 da 9uda cebimde kalırdı. Vatandaştan sömürülen verginin yarısını bile devlete/millete hizmet olarak göremiyosak o vergiler burda ifade edemeyeceğim şekillerde harcanıyodur verilen oyu eleştirmeyipte napıcam?