Merhabalar, 3 senedir kullanıyordum fakat iradem yoktu. Arkadaş ortamım, ailem falan hep kullandığı için artık nikotin değil el alışkanlığım olmuştu.
1.5 hafta önce artık sigara kokmak istemediğim için bir elektronik sigara arayışına geçtim. Forumda paylaşımı yasak olduğu için ismini veremem fakat salt likit kullanıyor ve e sigaranın iphonei diyolar pod sistem. Bunu aldım fakat bana biraz pahalıya patladı, 2 aylık salt likit ve podları 1500 tlye geldi. Yani aylık 500 tl gideriniz sabit olacaktır.
İlk aldığımda corona oldum. Herhangi bir tad alamadım buhar çektim. Sonrasında yavaş yavaş tadlar gelmeye başladı ve en sevdiğim tad mentol oldu. Sigarayı aratmıyor ve nikotin seviyesi o kadar yeterliydi ki canım 1 kere bile sigara istemedi. Şuanda çikolata ve bebe bisküvisi aroması aldım onlar da güzel. Yemek sonrası veya kahve ile falan mentollü içiyorum, o aralar çünkü vücut normal sigaranın tadına alışık olduğu için o beni kesebiliyor. Onun harici keyfii olarak sakız aromalı bebe büskivisi aromalı ve çikolata aromalı içiyorum. Hem tad değişikliği oluyor hem sigarayı aratmıyor.
Yani demem o ki sigarayı bırakmak aslında tamamen irade ve küçük desteklerle bunu başarabilirsiniz. Elektronik sigara almanızı tavsiye etmiyorum mümkünse direkt bırakın falan duman üfleme alışkanlığınız var ise siz bilirsiniz. Bu da zararlı fakat eminim ki o sigaranın pisliğinden daha az zararlı.
Başladığımdan beri 1 hafta boyunca sigara içmediğim hiç olmamıştı bu ilk oldu. Ve o kadar rahatım, mutluyum ki anlatamam.
Ciğerlerim açıldı resmen, sabah uyanınca öksürmüyorum ve sigara kokmuyorum.
Kesinlikle bırakın, hayatınızı değiştirirsiniz. Umarım ben de irademi devam ettireceğim.