flyingatm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayat böyledir, ömründe PHP ile bir şey geliştirmemiş, geliştirse dahi Envato standartlarını karşılaması bambaşka bir dünya olan birisi gelir ve sana yüksek hızlı tema yapımı ile ilgili bilgi verir WordPress konusundaki tüm duvarları aşmış kişilere.

@mcatakcin; Hocam size kendisi yerine cevap vereyim; ürünler pazara özel üretilir. Cevap bu kadar kısa. Kendiniz tüm performans kıstaslarına uygun bir tema geliştirmeye ne dersiniz? Ya da en iyisi mi, kendiniz tüm istediğiniz her şeyi tek pakette barındıran bir performans plugin'i kodlayın. Herkes kullansın.

Ek olarak @bilimokur; 1.5 senedir WordPress üzerinde buddypress yerine kendi kodladığım HypePress sistemini kullanan bir sosyal medya teması olduğunu söylemiştim diye hatırlıyorum. Bitiminde sona gelindi. Ancak eski kodladığım story handle sistemi içime hiç sinmiyordu. Bu sebeple geçenlerde yeni bir story sistemi kodlamaya başladım.

Videoyu aşağıya ekliyorum. Hala ince işleri var, harici bir plugin olarak satmayı düşünmüyorum bu sebeple karşınızda rakip olarak konumlanmayacağım. HypePress eklentisi dahili modülü olarak gelecek.

Sizin story plugin'inindeki Zuck.js'den çok daha basit ve doğal bir sistem kodladım sanırım. Vanilla JS, file uploader olarak ise filepond yerine yine kendi kodladığım bir sistem var ancak story editör olarak TUI editör kullanmak dışı hiçbir alternatif yok gibi.

https://www.youtube.com/watch?v=JBgLXFdgGuc
Ya hocam kaç defadır cevap vermiyorum da konu sizin tema kodlamanız falan değil. Bununla ilgilenmiyorum.
Pazarın ne istediğini biliyorum. Sektöre girmiş newbie kullanıcılar sadece görselliği odaklanıyor burası okey.

Ben ve benim gibi düşünenlerse performansa odaklanıyor.

Bana performansa uygun tema geliştirme öneriniz de bir o kadar komik.
Tema geliştiricisi sizseniz bunu sizin yapmanız gerekiyor benim değil.

Zaten piyasada bu standartları karşılayan temalar da var.

Performans plugini noktasında ihtimal olabilir. Tabi bunu oturup kendim kodlayacak değilim.
Bir performans plugininde ne olması gerektiğini bildikten sonra bir geliştiriciyle çalışabilirim.
İleriye yönelik böyle de bir fikrim vardı zaten.

Kolay olmadığını biliyorum ve işinizi de küçümsemiyorum zaten. Tıpkı sizin de başkalarının yaptıklarını küçümseyemeyeceğiniz gibi.
Kodlamanın tozunu yutmuş biri olarak piyasada en çok yazılımcıları met ediyorum zaten hep. O yüzden benim bununla bir alıp veremediğim yok.

Tekrar belirtiyorum. Neyi nasıl kodladığınız benim uzmanlık alanım değil. Sonucundaki performansa bakarım ve bunu geliştirmeye odaklanırım ben. Hepsi bu.