Tema üreticisi olmakla, yüksek hızlı temaların üreticisi olmak arasındaki fark
ateşle, ateş böceğinin arasındaki fark kadar ayrıdır.
WP geliştiricisi olmak da aynı şekilde.
Performansa odaklanılarak geliştirilen bir eklentiyle, performans göz ardı edilerek geliştirilen eklenti arasında dağlar kadar fark var.
İşte ben bu işin performans tarafındayım. Envato dahil neresi olursa olsun, en büyük şirketlerin ürünleri olsun. Umrumda değil.
Performans göz ardı edilmişse edilmiştir. Bunun tartışmaya açık bir yanı yok.
Geliştirdiğiniz şeylerin performansa etkilerini bilmem için direkt geliştirici olmam gerekmiyor.
O zaman general olmak için de mutlaka cephede savaşmak gerekirdi. Ama buna gerek yok.
Neyin ne olduğunu okuma kabiliyeti fazlasıyla yeterli.
"CSS ve JS sıkıştırılmadan da gelmiş olabilir."
Hocam gelmiyor işte artık bu eskide kaldı. Kendinizi güncelleyin biraz.

1 yıl önce yaptığım çalışmalarda evet küçültülmeye gerek oluyordu. Şuan tema ve eklentiler bunları sıkıştırıp yüklüyor.
Artık neredeyse çok çok nadir rastlıyorum küçültülmemiş dosyalara. Onlarda fazlasıyla vasat tema ve eklentiler.
Bunların da dosyalarını küçültmek yerine önerim başka bir alternatif arayın. Optimizasyon bakırı altın yapma gücünde bişey değil.
"Birleştirilmemeli yazmışsınız o da yanlış. Tarayıcı her bir script için sunucuya ek bir istek atar. "
Her bir script için bir istek atılmasını istiyorsanız dosyaların BİRLEŞTİRİLMEMESİ gerekir işte

50 script için 50 istek atılmasını istiyorsanız tüm dosyaları birleştirmeyeceksiniz. Yoksa sadece 1 istek atılır.
Madem böyle düşünüyorsunuz. Satışınızı yaptığınız temanızda niye birleştirmediniz o zaman dosyaları
"Defer ve delay sunucuda yük yapıyor yazmışsınız bu gerçekten çok komik
Scriptler sunucudan çekilip tarayıcıda çalışır. Yorulacak bir şey varsa o da tarayıcı ve cihazlardır."
Sadece scriptler değil herşey sunucudan çekilir ve tarayıcıda çalışır zaten. Olay çekilirken işleme tabi tutulmasının yarattığı yük.
Son olarak...
Satışınızı yaptığınız temada performans açısından bir çok sorun var. Ve kümülatif bozulmanın içinden geçiyor.
Uzun zamandır güncel şartlara göre geliştirme yapmadığınız aşikar.
Tema şık olabilir, güzel görünebilir. Ben bununla ilgilenmiyorum.
Ben uzmanı olduğum performans konusuyla ilgileniyorum. O yüzden temanız için eleştirilerim de bu yönde.
Sorun değil, bir tema geliştiricisi olarak performansa önem vermeyen bi tek siz değilsiniz.
O yüzden nerede bir performans konusu açılsa sizin gibi arkadaşlardan bu tür geri dönüşler almaya alıştım