Güzel açıklamışsınız ama yanlış
CSS ve JS sıkıştırılmadan da gelmiş olabilir. O yüzden sıkıştırmanız gerekiyor. Ayrıca sıkıştırılmış olsa bile, ilerleyen zamanlarda yüklenme ihtimali olan eklentiler olacağı için, her daim sıkıştırma işleminin açık olması gerek.
Birleştirilmemeli yazmışsınız o da yanlış. Tarayıcı her bir script için sunucuya ek bir istek atar. 50 script varsa 50 kere istek atar. Günlük hiti 1.000.000 olan siteleri sizin mantıkla hesaplarsak
durum vahim...
Popüler sitelerin kaynak koduna bakarak ta deneyimleyebilirsiniz. Defer ve delay sunucuda yük yapıyor yazmışsınız bu gerçekten çok komik
Scriptler sunucudan çekilip tarayıcıda çalışır. Yorulacak bir şey varsa o da tarayıcı ve cihazlardır.
Bu arada ben WordPress geliştiricisiyim. Envato'da, kendi sitemde, yurt içi ve yurt dışı firmalarda birçok temalarım ve eklentilerim var. Ayrıca Udemi de de hatrı sayılır bir kitle, tema yapımı kursumu izleyerek WordPress tema kodlamayı öğreniyor. O yüzden WordPress dünyasındaki bilginiz sadece hazır plugin ve temalardaki tuşlara basmaktan ibaretken "durum vahim" diyebilmek için 2 kez düşünün. Ben oturup bütün vaktimi önbelleğe ayırsam sizin kullandığınız o önbellek eklentisini de sıfırdan kodlarım merak etmeyin.
Boyut konusuna gelirsek, birleştirilen dosyaların boyutu büyükse paçalanabilir o zaman birleştirmezsiniz. Yazdığımı okursanız
"Yanlış olan hepsini seçmek değil, hepsini seçme işlemini ezber şekilde tüm sitelere yapmaktır. " şeklinde yazmışım zaten. Onda da farklı senaryolar yapılması gerek ama teknik konulara fazla girmeyeyim. Son olarak şunu söylemek istiyorum. İnsanları küçümseyip eleştirmeyi bırakın. Ben yıllardır WordPress geliştiriyorum ve hala her projemde yeni şeyler öğreniyorum. Bu sizin için de geçerli. Hatalarım olabilir iyi yönlerim de olabilir. Ama kalkıp ta kimseyi yaptığı işte küçümseyip kendime prim kasmıyorum. Siz de yapmayın. Neticede altı üstü bir plugin
@flyingatm; hocam güzel söyledi yukarıda.