Selam dostlar,
En çok karşılaştığım ve benim de muzdarip olduğum bir hastalık, tik, ya da huy, nasıl tabir ediyorsanız: Misofoni (misophonia)
Pek çok kişide var bu. Küçüklükten beridir çektiğim bir sıkıntıdır. Ağzını şapırdatarak yemek yiyen insanlara ayar oluyordum çocukken. Sonra zamanla çekirdek sesi, sakız patlatma ve caklatma (yazarken bile inanılmaz kalbim çarpıyor) gibi seslere de hassas olduğumu anladım. Çoğu kişi bunu şımarıklık gibi görüyor ama hayatımın hiç bir döneminde şımaracak imkana sahip olmadım. (75'liyim)
Bu sorunu yaşayan ve diğer tikleri olan insanlara karşı biraz daha tutumlu ve saygılı olmakta fayda var. Belinden huylanan birine sürekli şaka falan yapılıyor ama kalp krizi geçireni gördüm. Şakanın bir sınırı olmalı. Şahsen biri bana şakasına sakız patlatsa saniyesinde hayatımdan çıkarıyorum. Babam da olsa en yakın dostum da olsa bu böyle. O kadar hassas bir durum.
Sizin tikleriniz ya da tikiniz var mı? Takıntılar da olur? Bazı insanlarda gerçekten garip huylar ya da tikler çıkacağına eminim.