Ben de çok yorumlu çok refernansli eski bir üyeden optimizasyon hizmeti aldım. Evet site hızı çok ciddi şekilde arttı. Speed puanları da arttı.
Ancak tema bozuldu. Görüntüler kötüleşti. İconlar bozuldu. Zaten nasıl bir hizmet sağlanmış diye kontrol ettiğimde rocket eklentisi kurulup tüm ayarlar açılmış. Üstelik eklenti de *****. Üstüne üstelik aynı satıcı bana xx dolarlık temayı ücretsiz verebileceğini söyledi. Dedim hocam bu tema warezdir. Warezi ilk kez duymuş gibi tepki verdi ben de bilgilendirsim.
Sitemde sıkıntı olmaması için temasından eklentisine kadar her şeyi orijinal alıp para ödedim. Ancak optimizasyon hizmeti diye verilen hizmette ***** eklentiler kullanıldı. Ne desem boş. Kaç tane yorum var. Kaç senelik hizmet. 1 tane bile kötü yorum yoktu. İnandık aldık hizmeti. 1 saat sonra kurduğu eklentileri sildim.
Hocam *****, nulled tema ve eklenti forum içerisinde satılması YASAKTIR.
GPL bunun biraz daha yumuşatılmışı gibi görünebilir ama buna da karşıyım sonuna kadar.
Siteye bunları kurduktan 3-5 ay içinde belki bişey olmaz. Ama çok geçmeden öyle bir yıkım olur ki neredeyse toparlayamazsınız siteyi.
Her gün bunun gibi örnekleri görüyoruz.
Az önce optimizasyonunu bitirdiğimiz
@kaptan55; üstadım da aynı sıkıntıdan müzdaripti.
Artık nasıl bir virüs gömmüşlerse ***** wp rockete, eklentiyi sildiğimizde siteyi darmadağın etti. Yedeklerle zar zor toparladık.
Bu gibi durumlarda HAKKINIZI ARAYIN. ***** kurulum yapanları şikayet edin. Kim olursa olsun, başkalarından şikayet almadı diye masum olmuyor.
Bu işi yapıyorsan gidip unlimited lisansa parayı verir alıp kurarsın. Üç beş kuruşun hesabını yaparak millete eziyet edenlere gereğinin yapılması lazım.
Pek çoğunuz biliyordur. İş olarak yaptığınızda lisans ücretlerini çıkarmak dolar 20 tl de olsa zor değil.
Ama lisans almayım, o para da cebime kalsın bencilliğinde olanlar var.
İşte siz de bizzt bunun sıkıntısını yaşamışsınız. Geçmiş olsun üstadım sizi çok iyi anlıyorum.