Console hesabını değiştirmeniz bir şey ifade etmeyecektir, sitemap adresleriniz dahil yeni hesaba aynen geçecektir. Kısacası bu işlem kaba tabirle gereksiz iş olur. 50.000 hariç bırakılan url olmasının bir önemi yok aslında. Kontrol etmeniz gereken şey doğru url'ler mi hariç bırakılmış, yoksa bir hata mı söz konusu. Bunu tespit etmeniz gerek. Hariç bırakılan url'ler "genelde" gereksiz url'lerdir ve SEO için olması gereklidir. Örneğin sayfalandırılmış sayfalar hariç bırakılmalıdır. Aslında bu konuya ilgi duyuyorsanız "tarama bütçesi nedir" şeklinde bir arama yaparak detayları öğrenebilirsiniz. Özetlemek gerekirse her sayfanın index alması zaten olmaması gereken bir şeydir.
Hocam evet bunu biliyorum. Mesela siteadi.com/arama/xürünü diye müşteri aramış galiba bu da hariç bırakılan urllerde bulunuyor. Ben ona bir şey demiyorum fakat bizim sorunumuz 1 yıl önce gelen ürünün 1 ay önce gelen ürünün index almaması. Blog yazısı paylaşıyoruz onları da index almıyor. Konu ile alakalı ne yapabiliriz ?