omerakkus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
30.000 lira ile kaç btc alıyorsanız aldığınız miktar x değişim (hepsi aynı kur üzerinden olmalı)

kısaca formüle dökersek = toplam coin adeti * kaldıraç oranı * coin fiyatındaki değişim.
UmutYanardag34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1x kaldıraç açmak spottan alımla aynıdır. 1x kaldıraçı ben genelde BTC ath sinden sonra düşüşleri ön görürsem açıyorum yada düşecek bir coinde. Böylece yükselişte spotta nasıl kar ediyorsam, düşerken de spot gibi kar ediyorum. 2x kaldıraç açarsanız 1000 dolar ile ve coin %100 artarsa spotta 2000 dolar paranız olacak iken 4000 dolarınız olur gibi düşünebilirsiniz. 20x girdiniz bir coine %1 artarsa sizin kazanç %20 artar, düşerse de aynı şekilde düşer.
hectorflue adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 btc de 66-35 = 31k kazandığınız para olur 1x kaldıraç zaten spot alım-satım demek.

30k = 2023 dolar 0.03065 btc

1 btc de = 31k
0.03065 btcde = ?

denklem sonucu kazancınızı iletecektir.
Tradingviewdeki kar zarar aracı ile sanırım buldum
Yuzde 43 civarı kar oluyor.
Buda 30 binde 13 bin

Teşekkürler yorumlarınız için

UmutYanardag34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce kaldıraç kullanmadıysanız ve analiz hakimiyetiniz yok ise kesinlikle kaldıraç açmayın. Ben 1000 dolar ile başladım kırılımlarda ve boğada 60 bin dolarım oldu al sat ve takip ile tabi ki. Arkadaşım ise 10 bin dolarla anlatmama rağmen çok az kazanmak yerine çok kazanmak istedi, parasını 100 bin dolar yaptı ve ordan liqid oldu. Hırs etmiş bide kredi çekmiş 150 bin o parayı kurtarayım diye onuda liqid etmiş. Kaldıraç kumardır hala borç ödüyor ve hala 100 dolar bile geçse spotta al sat yap dememe rağmen kazanç az geldiği için kaldıraçta takılıyor. Aylık tüm maaşı borçlara gidiyor ve yetmiyor yani hırs ve kaldıraç iyi birşey değil.
Değerli yorumunuz için teşekkürler. R10 forumunda en iyi analizden anlayan ilk 5 içinde olduğumu düşünüyorum. Borsa geçmişim 2017 ye dayanıyor. Ama son 1 yılda kendimi iyi geliştirdim. Teknik analiz konusunda birçok meseleye hakim olduğumu düşünüyorum.
Şuan coin tutuyorum. Boğa tepesini bu sefer yakalayacağımı düşünüyorum. Tam olarak nokta atışı olmasada. Bu zaman geldiğinde tüm coinlerden nakite geçip. Elimdeki meblağnın yuzde 15i kadar 1x short açacağım ve bunu da destek dirençlere göre yapacağım. Olurda fiyat tersi durumda hareket ederse pozisyonu kapatırım. Yuzde 4 5 zararla.
Amacim short pozisyonundan edeceğim karı dağıtmak, çevremdeki durumu olmayanlara