Tabi ki hocam haklısınız fakat parayı hiçbir şekilde elimde tutmak istemiyorum o yüzden erkenden fikirlerinizi almak istedim
O halde size kendimden örnek vereyim. Küçük bir arazi vardı, sattım elime 600 bin civarı nakit geçti. Bende sporumsu araba bakmak için yola çıktım nasılsa fiyatlar sürekli artıyor diye. Hepsi patlak iyi makyaj yemiş araçlar çıktı. Para TL de olunca malum eriyor, gittim sarı sitedeki ilk beğendiğim evi 505 bine pazarlıksız satın aldım kenara koydum. Evi Aralık 2021 de aldım, 505 bine geldi harç dahil. Şimdi demir fiyatı falan uçunca evler değerlenmeye başladı, eve eksper çağırdım geçen hafta ,içi yapılı dışı yapılı falan diye 720 bin değerleme çıkardı. Bu hafta evin önünden çevreyolu geçeceğini öğrendik ihaleye çıkmışlar muhtemelen fiyat iyice arttı.
Diyeceğim araba falan hep suni değer kazanıyor. Emtia her zaman garanti gibi görülüyor fakat dolar ile fiyatlanıyor. Olmaz ama oldu diyelim stabil ekonomiye geçtik altın fiyatı TL bazında düşecek, elbette sizin paranızla alabileceğiniz şeyler haliyle fiyat kıracak diye düşünüyorsunuz fakat Türk insanında böyle bir olay yok. Fiyat kırmaz.
Ne yaparsak yapalım hala ev,arsa yatırım aracı olarak önde gidiyor. Kriptodan 3 yıl kadar önce çok sağlam para kazanmış birisi olarak kesinlikle kriptoyu da öneremem.
Edit : Tanıdık inşaatçı falan varsa, dökük ev alıp yaptırıp satabilirsiniz. Bir arkadaşım güzel para döndürüyor bu işten. Muhtemelen son aldığım evi satıp bende bu işe dahil olacağım.