Zaten 20 saatlik kursla yazılımcı olunmaz ama en azından o kalıpları ezberlerken o kod bloğununda ne işe yaradığını az çok öğreniriz. Yazarken araştırarak bakarak yazarım onda sorun yok ama hazır kodları okuyamıyorum anlayamıyorum
Bu tavsiyeleri uygula.
1- Ezber diye birşey yok, pratik yapma ve anlama var bu ikisi zaten senin ezberleme sorununu yok edecek.
2- Endişelenmeyi bırak ve sabırla kursu bitirip notlarını githuba başlıklar halinde yükle, daha sonra bir sıkıntı olduğunda daha kolay bakmak için.
3- Ezbere kod yazmaya çalışma bakarak yaz, bunu sürekli yapınca zaten bakmadan yazmayı öğreneceksin, pratik burda önem kazanıyor, önemli olan gece gündüz bu işle haşır neşir olmak.
4- Proje yapacaksın, bitirdiğin kurs sonrası başka bir kursa geçmeden önce işine yarayan bir proje yapıp bunu yayınlacaksın. Daha sonra bunu da githuba not alarak yükleyeceksin.
Tüm bu sürecin sonunda kendine dönüp baktığında rahatlıkla kod yazan, class, kalıtım, soyut sınıfllar, nesne yapıları, nesne tipleri vb. hepsini anladığını göreceksin. Bol şans.